Zemiakové rolky s mletým mäsom a hubovou omáčkou.

Neuveríte, čo všetko dokážete so zemiakmi a mletým mäsom! Najlepšia kombinácia!

Ideálne ako chutný obed, večera alebo slávnostné jedlo pre hostí.

Ingrediencie:

Na rolky:

  • 4–6 stredných zemiakov, nastrúhaných
  • 400 g mletého kuracieho mäsa
  • 1-2 lyžice majonézy
  • 1–2 vajcia
  • 1 stredná cibuľa, nastrúhaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 1 ČL talianskych byliniek
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • 100 g hladkej múky
  • 2 lyžice oleja
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam alebo gouda)
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná (na opraženie s mäsom)

Na hubovú omáčku:

  • 250 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná (voliteľné)
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané (voliteľné)
  • 120 g masla
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 ČL muškátového orieška
  • ½ ČL soli
  • 150 g strúhanej mozzarelly

Postup:

Príprava cesta:

Nastrúhajte zemiaky a vyžmýkajte prebytočnú vodu. Zmiešajte ich s vajcom, nastrúhanou cibuľou, cesnakom, soľou, korením, paprikou, talianskymi bylinkami a múkou. Vznikne tvárne cesto.

Na panvici na rozpálenom oleji vyprážame placky z oboch strán do ružová.

Príprava plnky:

Na panvici opražte nakrájanú cibuľu dozlatista.

Mleté kuracie mäso zmiešajte s majonézou , osoľte a okoreňte. Pridajte opraženú cibuľu a premiešajte.

Formovanie roliek:

Na každú placku dajte trochu mäsovej plnky a  zrolujte a vytvorte rolku.

Uložte ich do formy na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre 200 °C asi 25-30 minút.

Hubová omáčka:

Na panvici rozpustite maslo, pridajte cibuľu a cesnak, krátko opečte. Pridajte šampiňóny a smažte do zmäknutia. Zalejte smotanou, ochuťte soľou a muškátovým orieškom, krátko povarte. Nakoniec pridajte 150 g nastrúhanej mozzarelly. Miešajte, kým sa syr rozpustí a omáčka zhustne.

Servírovanie:

Zapečené rolky prelejte hustou omáčkou, posypte na jemno nasekaným kôprom. Podávajte horúce.

Tip:
Tento recept je jednoduchý, no pôsobí slávnostne – ideálny aj pre návštevy. Môžete ho obmieňať s hovädzím mäsom alebo inou zeleninovou plnkou.

Ak sa vám ento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*