
Čokoládový dezert, ktorý sa topí na jazyku.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Recept je jednoduchý, rýchly a nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti.
Ingrediencie:
Cesto:
- 2 vajcia
- 60 g kryštálového cukru
- 7 g vanilkového cukru
- 50 ml rastlinného oleja
- 60 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 25 g kakaového prášku
- 60 g hladkej múky
- 8 g prášku do pečiva
- 1 ČL octu (5 ml)
- 200 ml mlieka
- 1 PL kakaového prášku
Vajcia vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte olej, kyslú smotanu a vymiešajte, potom pridajte preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Vymiešajte do hladka. Nakoniec ešte pridajte lyžičku octu a premiešajte.
Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 25 – 30 minút. Upečený základ popichajte špajľou.
200 ml vlažného mlieka zmiešajte s 1 PL kakaa. Vymiešajte, kým sa kakao rozpustí. rozpusteným kakaom polejte upečený základ a nechajte vsiaknuť.
Krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 20 g cukru
- 150 g tmavej čokolády
- 30 ml rastlinného oleja
- 50 g bielej čokolády (voliteľné, na ozdobu)
Smotanu vyšľahajte s cukrom do tuha. Šľahačku rovnomerne rozotrite na vychladnutý základ. Zarovnajte.
Tmavú čokoládu rozpustite s olejom a vymiešajte doleskla. Polejte vrch dezertu.
Rozpustite bielu čokoládu a ozdobte vrch dezertu podľa vlastnej fantázie.
Nechajte dezert stuhnúť v chladničke aspoň 1–2 hodiny pred podávaním.
Dobrú chuť!
Leave a Reply