Výborný koláč s čokoládou.

Čokoládový dezert, ktorý sa topí na jazyku.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Recept je jednoduchý, rýchly a nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 vajcia
  • 60 g kryštálového cukru
  • 7 g vanilkového cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 60 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • 25 g kakaového prášku
  • 60 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 1 ČL octu (5 ml)
  • 200 ml mlieka
  • 1 PL kakaového prášku

Vajcia vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte olej, kyslú smotanu a vymiešajte, potom pridajte preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Vymiešajte do hladka. Nakoniec ešte pridajte lyžičku octu a premiešajte.

Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 25 – 30 minút. Upečený základ popichajte špajľou.

200 ml vlažného mlieka zmiešajte s 1 PL kakaa. Vymiešajte, kým sa kakao rozpustí. rozpusteným kakaom polejte upečený základ a nechajte vsiaknuť.

Krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 20 g cukru
  • 150 g tmavej čokolády
  • 30 ml rastlinného oleja
  • 50 g bielej čokolády (voliteľné, na ozdobu)

Smotanu vyšľahajte s cukrom do tuha.  Šľahačku rovnomerne rozotrite na vychladnutý základ. Zarovnajte.

Tmavú čokoládu rozpustite s olejom a vymiešajte doleskla. Polejte vrch dezertu.

Rozpustite bielu čokoládu a ozdobte vrch dezertu podľa vlastnej fantázie.

Nechajte dezert stuhnúť v chladničke aspoň 1–2 hodiny pred podávaním.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*