
Ideálne na večeru alebo, aby ste zapôsobili na svojich hostí!
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Na rolky:
- 3 kuracie prsia (filety)
- Soľ a čierne korenie
- 1 ČL provensálskych byliniek
- Olej na smaženie
- 200 g čerstvého špenátu
- Strúhaný syr (podľa chuti)
- 3 strúčiky cesnaku
- Nasekaný petržlen
Na domácu majonézu:
- 1 vajce
- 200 ml (1 šálka) oleja
- 1 ČL horčice
- 1 ČL octu
- 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 1/2 ČL soli
- Čierne korenie podľa chuti
Na prílohu:
- 700 g zemiakov
- Soľ a čierne korenie
- 1 ČL provensálskych byliniek
- Olej
- Domáca majonéza na potretie
Na vaječný základ:
- 4 vajcia
- Soľ
- 120 ml (1/2 šálky) mlieka
- 2 PL múky
- Strúhaný syr na posypanie
Na ozdobu:
- Jarná cibuľka (nakrájaná)
Postup:
- Kuracie prsia naklepte z oboch strán na tenko. Osoľte, okoreňte a posypte Provensálskymi bylinkami.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a osmažte špenát (cca 4 minúty), potom ho zmiešajte s pretlačeným cesnakom, nasekaným petržlenom a polovicou strúhaného syra.
- Pripravte domácu majonézu: Všetky ingrediencie (vajce, olej, horčica, ocot, cesnak, soľ, korenie) vložte do nádoby a rozmixujte ponorným mixérom.
- Na každý kurací filet natrite špenátovú plnku, zrolujte a upevnite špáradlom alebo špagátom.
- Zemiaky ošúpte, nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte, posypte bylinkami a pokvapkajte olejom. Naukladajte ich na plech, potrite majonézou.
- Kuracie rolky položte na zemiaky a pečte v rúre pri 180 °C asi 40 minút.
- V miske zmiešajte vajcia, soľ, mlieko a múku. Zmes vylejte na upečené rolky so zemiakmi, posypte zvyšným syrom a pečte ďalších 15 minút pri 180 °C.
- Po dopečení posypte jarnou cibuľkou a podávajte.
Dobrú chuť!
Leave a Reply