
Jednoduchý a lahodný koláč, ktorému neodoláte. Vždy sa podarí.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Poznámka: Vajíčka aj ostatné suroviny nechajte pred prípravou zohriať na izbovú teplotu.
Ingrediencie:
Na kakaové cesto:
- 4 vajcia (izbovej teploty)
- ½ pohára cukru
- 1 balíček vanilkového cukru (16 g)
- štipka soli
- ½ pohára rastlinného oleja
- 1 pohár pšeničnej múky
- 3 PL kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
Vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ šľahajte do svetlej, nadýchanej peny. Pridajte a zašľahajte olej. Múku, kakao a prášok do pečiva preosejte a po častiach jemne vmiešajte stierkou do cesta.
Tvarohová zmes:
- 4 žĺtky
- 1 pohár cukru
- 1 kg jemného tvarohu (z vedra)
- 150 g rozpusteného, vychladnutého masla
- 1 smotanový puding bez cukru (64 g)
- 4 bielky
- štipka soli
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do tuha. Po lyžiciach zašľahajte tvaroh. Pridajte rozpustené maslo a pudingový prášok, dobre premiešajte.
Bielky so štipkou soli vyšľahajte do tuhého snehu. Sneh postupne a opatrne vmiešajte do tvarohovej hmoty.
Skladanie koláča:
Polovicu kakaového cesta rozotrite na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Navrstvite tvarohovú hmotu. Navrch rozotrite zvyšné kakaové cesto.
Povrch ozdobte kompotovanými čerešňami (nechajte ich dobre odkvapkať).
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, približne 50 minút. Nechajte vychladnúť!
Čokoládová poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 100 g horúcej smotany na šľahanie (30%)
Čokoládu zmiešame s horúcou smotanou a miešajte, kým sa nerozpustí. Hotovú polevu nalejte na vychladnutý koláč. Posypte kokosovými lupienkami. Nechajte stuhnúť!
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply