
Ingrediencie:
Na mrkvovú vrstvu:
- 6 ks mrkvy (nastrúhanej)
- 1 šálka nahrubo posekaných vlašských orechov
- 1 čajová šálka cukru
- 1 šálka podrvených piškót alebo sušienok (napr. Petit Beurre)
Na mliečny krém (muhallebi):
- 2,5 šálky mlieka
- 1 čajová šálka cukru
- 1 žĺtok
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu (gustínu)
Postup:
Príprava mrkvovej vrstvy:
Na panvici orestujte nastrúhanú mrkvu na strednom ohni, kým nezmäkne a nepustí šťavu. Pridajte cukor a miešajte, kým sa zmes nezjednotí. Vmiešajte nasekané orechy a podrvené sušienky.
Zmes rovnomerne natlačte do obdĺžnikovej formy a zarovnajte.
Príprava krému:
V hrnci zmiešajte mlieko, cukor, žĺtok a škrob. Za stáleho miešania varte na strednom ohni, kým krém nezhustne a nezíska hladkú, krémovú konzistenciu.
Horúci krém rovnomerne nalejte na pripravenú mrkvovú vrstvu.
Chladenie a podávanie:
Nechajte koláč vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho vložte do chladničky aspoň na 2–3 hodiny.
Pred podávaním môžete ozdobiť mletými orechmi, strúhanou mrkvou alebo kokosovými lupienkami.
Nakrájajte na štvorce alebo obdĺžniky a podávajte vychladené. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply