Fazuľa s klobásou a dusenou zeleninou.

Jednoduchý recept, ktorý sa vždy podarí!

Fazuľa je nielen veľmi chutná, ale aj výživná a nášmu telu prospešná. Odborníci na výživu dokonca tvrdia, že by sme fazuľa mali jesť aspoň 3x týždenne. Väčšina z nás sa však v tomto smere stále zanedbáva.

INGREDIENCIE

  • 300 g fazule
  • 1 cibuľa
  • mrkva
  • 240 g paradajok
  • 4 klobásy
  • 20 ml slnečnicového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Korenie podľa chuti
  • Červené korenie podľa chuti
  • Bobkový list podľa chuti

POSTUP

1. Fazuľa nechajte namáčať vo vode 6-8 hodín. Potom fazuľu scedíme. Dajte fazuľu na panvicu a zalejte vodou. Zhruba litrom. Musí byť úplne ponorená.
2. Na malé kúsky nakrájame cibuľu a mrkvu. Na väčšie kúsky nakrájame klobásy. Paradajky olúpeme a roztlačíme.
Na panvici si rozpálime olej. Na nej osmažíme cibuľu, do sklovitá. Potom pridáme mrkvu a klobásy. Smažíme zhruba 3 minúty.

3. Potom pridáme paradajkový pretlak, ktorý vznikol z paradajok. Osolíme, okoreníme. Na panvici zohrievame a dôkladne premiešame. Počkáme, až sa fazuľa uvarí a zmizne väčšina vody.
4. Potom prikryte pokrievkou a duste približne 15 minút.  Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páči, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*