Nepečený čokoládový dezert za pár minút.

Na  konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Čokoládový dezert so sušienkami a arašidmi.

Rýchly a lahodný dezert, ktorému neodoláte! Jeden kúsok vám nebude stačiť.

Ingrediencie:

Na krém:

  • 1 vajce
  • Štipka soli
  • 50 g kryštálového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 20 g hladkej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 50–60 g masla

Na vrstvenie:

  • 300 g čokoládových sušienok
  • 180 g mliečnej čokolády
  • 90 ml smotany na šľahanie (33–36 %)
  • 90 g na hrubo nasekané  arašidy

Postup:

V miske vyšľahajte vajce so štipkou soli, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte múku a kukuričný škrob, dobre premiešajte, aby vznikla hladká zmes. Po častiach prilievajte mlieko, stále miešajte, aby sa netvorili hrudky. Zmes prelejte do hrnca a varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým krém nezhustne. Odstavte z ohňa a primiešajte maslo. Nechajte  mierne vychladnúť.

V samostatnej nádobe roztopte čokoládu spolu so smotanou. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja do hladkej polevy. Pridáme na hrubo nasekané arašidy a premiešame.

Do pripravenej formy vrstvite sušienky, krém, sušienky, krém, sušienky, krém.  Zarovnáme a  polejeme čokoládovou polevou s arašidmi.

Dezert vložte do chladničky na niekoľko hodín (najlepšie cez noc), aby dôkladne stuhol.

Servírovanie:
Pred podávaním nakrájajte na porcie a podávajte vychladené.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*