Plnené pečené zemiaky. Nebezpečne návykové.

Plnené pečené zemiaky.

Ingrediencie:

  • 15 malých zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 50 g masla
  • 250 g mäsa (napr. kuracie prsia)
  • 50 g kyslej smotany
  • 2 PL paradajkového pretlaku (voliteľné)
  • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Príprava zemiakov:

Zemiaky ošúpte, prekrojte na polovicu a vydlabte tak, aby vznikol priestor na plnku. Varte ich v osolenej vode približne 12 minút – mali by zostať polotvrdé.

Plnka:

Mäso a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a rozmixujte v kuchynskom robote. ( alebo zomeľte) Dochuťte soľou a korením, dôkladne premiešajte.

Omáčka:

Rozpustite maslo, pridajte smotanu, prípadne paradajkový pretlak, a premiešajte. Dochuťte podľa potreby.

Pečenie:

Zemiaky naplňte pripravenou plnkou a uložte do zapekacej nádoby. Zalejte omáčkou a pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 35 minút.

Tip: Podávajte s čerstvým šalátom alebo kyslou uhorkou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*