Cestoviny s cuketou, ricottou a syrom.

Dokonalé cestoviny za 15 minút: cuketa a slanina! Vhodné na chutnú a  jednoduchú večeru.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého  môžete postupovať.

Ingrediencie:

  • 200 g cukety
  • Rastlinný olej (na opekanie)
  • Soľ (podľa chuti)
  • Mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • Sušený cesnak (podľa chuti)
  • 1 PL nastrúhaného parmezánu
  • 80 g ricotty
  • 180 g cestovín (napr. penne alebo fusilli)
  • 100 g prerastenej slaniny
  • Trocha vody z uvarených cestovín (tzv. „voda z cestovín“)

Postup:

Cuketu nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte trochu rastlinného oleja, pridajte cuketu, osoľte, okoreňte a posypte sušeným cesnakom. Opekajte dozlata.

Nechajte cuketu mierne vychladnúť. Potom ju  preložte do mixéra a rozmixujte s ricottou a parmezánom.

Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale. Cestoviny sceďte. Odložte si trochu vody z cestovín.

Slaninu nakrájajte na malé kocky, opražte na panvici. Pridajte rozmixovanú cuketovú zmes a podlejte trochou vody z cestovín. Chvíľu poduste. Pridajte ešte teplé cestoviny, premiešajte, ešte 1-2 minúty poduste.

Podávajte teplé, prípadne ešte posypte parmezánom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*