
Dokonalé cestoviny za 15 minút: cuketa a slanina! Vhodné na chutnú a jednoduchú večeru.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
- 200 g cukety
- Rastlinný olej (na opekanie)
- Soľ (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- 1 PL nastrúhaného parmezánu
- 80 g ricotty
- 180 g cestovín (napr. penne alebo fusilli)
- 100 g prerastenej slaniny
- Trocha vody z uvarených cestovín (tzv. „voda z cestovín“)
Postup:
Cuketu nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte trochu rastlinného oleja, pridajte cuketu, osoľte, okoreňte a posypte sušeným cesnakom. Opekajte dozlata.
Nechajte cuketu mierne vychladnúť. Potom ju preložte do mixéra a rozmixujte s ricottou a parmezánom.
Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale. Cestoviny sceďte. Odložte si trochu vody z cestovín.
Slaninu nakrájajte na malé kocky, opražte na panvici. Pridajte rozmixovanú cuketovú zmes a podlejte trochou vody z cestovín. Chvíľu poduste. Pridajte ešte teplé cestoviny, premiešajte, ešte 1-2 minúty poduste.
Podávajte teplé, prípadne ešte posypte parmezánom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply