Cuketové fašírky s mletým mäsom.

Sú také šťavnaté a chutné, že ich varím dvakrát týždenne. Ľahká večera!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • ½ cukety
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • trochu petržlenu (čerstvého alebo sušeného)
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice strúhanky
  • rastlinný olej na smaženie

Postup:

Cuketu nastrúhame na jemno a mierne osolíme. Necháme pár minút odstáť a potom vytlačíme prebytočnú vodu. Mrkvu a cibuľu nastrúhame alebo nasekáme nadrobno.

V mise zmiešame mleté mäso, cuketu, mrkvu, cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, soľ, čierne korenie a strúhanku. Vytvarujeme fašírky.

Na panvici rozohrejeme trochu oleja a fašírky opekáme na miernom ohni z oboch strán dozlatista – približne 7 minút z každej strany.

Podávame teplé, napríklad so zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*