
Sú také šťavnaté a chutné, že ich varím dvakrát týždenne. Ľahká večera!
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
- ½ cukety
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- trochu petržlenu (čerstvého alebo sušeného)
- 1 vajce
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice strúhanky
- rastlinný olej na smaženie
Postup:
Cuketu nastrúhame na jemno a mierne osolíme. Necháme pár minút odstáť a potom vytlačíme prebytočnú vodu. Mrkvu a cibuľu nastrúhame alebo nasekáme nadrobno.
V mise zmiešame mleté mäso, cuketu, mrkvu, cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, soľ, čierne korenie a strúhanku. Vytvarujeme fašírky.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a fašírky opekáme na miernom ohni z oboch strán dozlatista – približne 7 minút z každej strany.
Podávame teplé, napríklad so zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply