Najjednoduchší medový koláč s kefírom.

Medový koláč z kefíru.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Tento koláč je jemný, nadýchaný a jeho príprava je mimoriadne jednoduchá. Ide o jeden z najrýchlejších a najchutnejších receptov na medový koláč.

Ingrediencie:

  • 100 ml kefíru
  • 140 g medu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Na polevu (voliteľné):

  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 polievková lyžica vody

Postup:

Vajcia vyšľahajte s cukrom do svetlej peny. Pridajte med, premiešajte a následne pridajte sódu bikarbónu a kefír. Opäť dobre premiešajte.

Múku preosejte a pridávajte ju do cesta v 2–3 dávkach. Miešajte mixérom, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Formu s rozmermi 18 × 26 cm vymastite rastlinným olejom a nalejte do nej cesto.

Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 – 35 minút. Upečený koláč nechajte chvíľu vychladnúť, potom ho vyberte z formy.

Polejte polevou z práškového cukru a vody (alebo posypte len cukrom, prípadne ozdobte čokoládovou polevou – podľa chuti).

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*