Lahodné Tiramisu rezy.

Tiramisu koláč.

Efektný a výnimočne lahodný dezert, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 PL instantnej kávy (napr. Nescafé)
  • štipka soli

Na krém:

  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL instantnej kávy
  • 400 ml mlieka
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl smotany na šľahanie

Na vrch:

  • 100 ml mlieka
  • 1 ČL instantnej kávy
  • malé piškóty
  • kakao na posypanie

Postup:

Príprava cesta:

Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky začneme šľahať so štipkou soli. Keď sa vytvorí pena, postupne pridávame cukor a po jednom žĺtky. Instantnú kávu rozpustíme v troche vody a primiešame do zmesi. Nakoniec jemne vmiešame preosiatu múku.

Pečenie:

Cesto vylejeme na plech (20 × 30 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút dozlatista. Necháme úplne vychladnúť.

Krém:

V menšom hrnci zmiešame pudingový prášok, cukor a instantnú kávu. Prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
2 dl smotany vyšľaháme dotuha, zašľaháme mascarpone a následne vmiešame vychladnutý puding. Na záver opatrne primiešame zvyšný 1 dl vyšľahanej smotany.

Skladanie koláča:

Z upečeného piškótového plátu odstránime papier na pečenie. Rovnomerne naň rozotrieme pripravený krém. Mlieko zmiešame s instantnou kávou a v tejto zmesi krátko namáčame malé piškóty. Tie poukladáme v jednej vrstve na krém.

Zdobenie:

Zvyšnú šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme vrch koláča. Nakoniec posypeme kakaovým práškom. Necháme 2-3 hodiny v chladničke stuhnúť!

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*