Marhule sú pre ľudí trpiacich rakovinou kľúčové ovocie, najmä ich jadrá.
Marhuľové jadrá sa získavajú z marhúľ pochádzajúcich z teplých krajín Ázie. Sú nesmierne bohaté na bielkoviny, tuky, vlákninu a dodávajú telu množstvo minerálnych látok, najmä draslík a horčík. Horké marhuľové jadrá sú vo svete obľúbené pre zvýšený obsah prírodnej látky zvanej amygdalín. Amygdalín alebo vitamín B17 má priam zázračné účinky.
Amygdalín zabíja rakovinotvorné bunky
Doktor Erns Kebbe prišiel k záveru, že rakovina je len metabolickou reakciou na nesprávne stravovanie. Kľúčom na prekonanie rakoviny sa podľa neho malo stať objavenie chýbajúcej živiny. Výskum poukázal na amygdalín. V najväčšej koncentrácii sa nachádza práve v marhuľových jadrách. Funguje to tak, že tieto jadrá obsahujú toxické látky, s ktorými sa zdravá bunka vie vysporiadať. Rakovinotvorná bunka to nedokáže a preto zanikne.
40 jadierok denne
Autor viacerých kníh Phillip Day, ktorý sa zaoberá pôsobením vitamínu B17, odporúča jesť chorým 24-40 jadier denne. Takáto dávka sa nemá jesť naraz, ale rozdeliť do celého dňa. Zdraví ľudia môžu užívať ako prevenciu 5-10 jadier denne. Jadierka sa môžu konzumovať spolu so sušenými marhuľami. Marhule zosilňujú účinok amygdalínu a spríjemňujú horkú chuť jadierok. U žiadnej osoby s nádorovým ochorením neboli pozorované negatívne účinky ako je nevoľnosť alebo prejavy otravy. Aj preto je konzumácia marhuľových jadier ako pridaná terapia cennou podporou pre poškodený imunitný systém.
Tajomstvo kmeňa Hunzov
Amygdalín nie je žiadna novinka. Poznali ho už v 3. storočí pred naším letopočtom, keď ho najmä Egypťania používali na liečenie kožných nádorov.
Za zmienku stojí aj kmeň Hunza, ktorý žije v himalájskej oblasti, sa obyvateľstvo dožíva vysokého veku a aj tunajší starí ľudia sú neobyčajne zdraví a vitálni. Rakovinu tu prakticky nepoznajú. Ktovie, či nie preto, že ich strava je bohatá práve na tento „zázračný“ vitamín. Marhule, ktoré sa tu pestujú vo veľkom, sa používajú prakticky na všetko a ich jadrá sú veľmi cenné. Dokonca z nich vyrábajú olej, ktorý používajú na varenie alebo sa ním natierajú.
Podobne ako Hunzovia sú na tom aj iné populácie na svete – Indiáni či Inuiti. Spája ich strava bohatá na nitrilosidy, ťažká fyzická práca a izolácia od okolitého sveta. Skupiny ľudí s nižším výskytom rakoviny sú však aj vo veľkomestách. Ide o vegánov a vegetariánov, ktorí mäso nahrádzajú zvýšeným príjmom semien, orechov a strukovín. A hádajte, čo tieto potraviny obsahujú.
Jedzte celé ovocie
Zemou zasľúbenou pre B17 je Mexiko. Lekári ho využívajú pri liečbe rakoviny na alternatívnych klinikách a jeho laboratórnu formu laetril vyvážajú do krajín, kde ho zákony povoľujú. Strašiakom, ktorý sa v súvislosti s vitamínom B17 objavil, je kyanid, ktorý sa v ňom nachádza. V Mexiku sa preto v 60. až 90. rokoch robilo rozsiahle testovanie na zvieratách a ukázalo sa, že toxicita závisí od toho, ako látku podáte. Najnižšia je pri injekčnom podávaní do žily a riziko sa zvyšuje pri ústnom užívaní. Jedovatý totiž nie je samotný kyanid, ale až kyanovodík, ktorý sa uvoľňuje účinkom kyseliny v žalúdku.
Ak by ste teda marhuľové jadierka či iné potraviny alebo tablety s laetrilom jedli pričasto, môže to byť nebezpečné. Čisto teoreticky, pri konzumácii 200 gramov marhuľových jadierok hrozí úmrtie, no zjesť takéto množstvo by asi nebol schopný nikto. A aké dávky odporúčajú odborníci ako prevenciu? Ak chcete čísla, hovorí sa o 50 miligramoch denne, čo je v priemere desať až dvanásť marhuľových jadier.
Lenže obsah laetrilu v niektorých odrodách môže byť oveľa vyšší. Praktická rada znie – jedzte ovocie v takom množstve, ako vám chutí, a vždy skonzumujte aj jadierka. Vitamín B17 nie je len v marhuliach, ale aj v inom kôstkovom ovocí a tiež v jablkách. Najjednoduchšie je napríklad chrúmať jablko aj s ohryzkom.
Zdieľajte tieto užitočné informácie aj so svojimi priateľmi na Facebooku!
Leave a Reply