
Výborná cícerová zeleninová polievka (vhodná aj pri chudnutí)
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Táto cícerová zeleninová polievka je ideálna ako ľahká večera, podporuje chudnutie a pomáha vám zredukovať brušný tuk.
Ingrediencie:
- 250 g cíceru (suchého – cca 1½ šálky, prípadne konzervovaného)
- 1 cibuľa (cca 100 g)
- 1 mrkva (cca 100 g)
- 1 stonka zeleru
- 1 červená paprika (cca 100 g)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica talianskeho korenia (zmes sušených byliniek)
- 240 g nakrájaných paradajok (čerstvých alebo konzervovaných)
- 500 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru (cca 2 šálky)
- 1 kúsok kôry z parmezánu (voliteľné)
- 60 g baby špenátu
- 150 g zeleného hrášku
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Strúhaný parmezán na podávanie (voliteľné)
Postup:
Ak používate suchý cícer, deň vopred ho namočte do studenej vody. Pred varením sceďte a uvarte domäkka (cca 60–90 minút). Ak použijete sterilizovaný, tento krok vynechajte.
V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a papriku. Restujte, kým zelenina nezmäkne (cca 5–7 minút).
Pridajte nasekaný cesnak a talianske bylinky, restujte ešte 1–2 minúty.
Pridajte uvarený (alebo konzervovaný) cícer, paradajky, vývar a parmezán( podľa chuti). Premiešajte.
Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte pod pokrievkou na miernom ohni 20 minút.
Odstráňte kôru z parmezánu. Pridajte špenát a zelený hrášok, dochuťte soľou a korením. Podľa potreby pridajte trochu vody na úpravu konzistencie. Prikryte a varte ešte 5 minút.
Podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom (voliteľné).
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply