Jednoduchá čokoládová pena z dvoch surovín.

Jednoduchá a lahodná. Ak milujete čokoládu, tento dezert je tu práve pre vás.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • 160 g čokolády (kombinácia mliečnej a horkej podľa chuti)
  • 200 ml mlieka

Postup:

Čokoládu nalámte na kúsky a spolu s mliekom dajte do hrnca.

Zohrievajte na miernom ohni približne 3–4 minúty, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Nesmie vrieť! Zmes nechajte mierne vychladnúť.

Nalejte ju do misy a šľahajte mixérom približne 5 minút, kým sa nevytvoria množstvo bubliniek a zmes nezačne hustnúť.

Hotovú penu preložte do pohárov alebo misiek a nechajte chladiť v chladničke aspoň 3–4 hodiny.

Výsledok: Jemná a lahodná čokoládová pena.

Tip:

  • Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, namiesto mlieka použite smotanu na šľahanie.
  • Krém môžete nechať zamraziť a podávať ho ako zmrzlinu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*