Slávny taliansky koláč. Topí sa v ústach…

Tento jemný zákusok spája chrumkavé pusinky, nadýchanú piškótu, svieži tvarohový krém a ovocný čučoriedkový džem do dokonalej harmónie chutí. Skvelý dezert na slávnostný stôl aj ako sladké potešenie ku káve.

Na konci receptu nájdete video podľa ktorého môžete postupovať!

Jemný zákusok s pusinkami, tvarohovým krémom a čučoriedkovým džemom.

Ingrediencie.

Na pusinky:

  • 6 vaječných bielkov
  • 240 g kryštálového cukru
  • 12 g kukuričného škrobu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Na piškótu:

  • 6 vaječných žĺtkov
  • 1 celé vajce
  • 80 g kryštálového cukru
  • 80 g pšeničnej múky
  • 1 balíček vanilínového cukru

Na krém:

  • 150 g jemného tvarohu
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 ml šľahačkovej smotany

Na dokončenie:

  • čučoriedkový džem
  • práškový cukor na posypanie

Postup.

Príprava pusiniek:

Bielky vyšľahajte do peny. Postupne pridávajte kryštálový a vanilínový cukor a šľahajte do tuha. Primiešajte kukuričný škrob a citrónovú šťavu.

Na plech (30 × 35 cm) vystlaný papierom na pečenie nastriekajte pásy pusiniek.

Príprava piškóty:

Žĺtky a celé vajce vyšľahajte s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Jemne vmiešajte múku. Cesto nastriekajte cukrárskym vreckom  na plech kde sme nastriekali pásiky pusiniek, pomedzi pásiky pusiniek.

Pečte  vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 20 minút.

Nechajte úplne vychladnúť a rozrežte na dve rovnaké časti.

Krém:

Tvaroh vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom a smotanou do hustá.

Zostavenie zákusku:

Prvú časť korpusu  natrite čučoriedkovým džemom. Potrite tvarohovým krémom. Prikryte druhou časťou piškóty. ktorú ste natreli čučoriedkovým džemom.

Boky  potrite zvyšným krémom a posypte práškovým cukrom.  Dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*