
Tento jemný zákusok spája chrumkavé pusinky, nadýchanú piškótu, svieži tvarohový krém a ovocný čučoriedkový džem do dokonalej harmónie chutí. Skvelý dezert na slávnostný stôl aj ako sladké potešenie ku káve.
Na konci receptu nájdete video podľa ktorého môžete postupovať!
Jemný zákusok s pusinkami, tvarohovým krémom a čučoriedkovým džemom.
Ingrediencie.
Na pusinky:
- 6 vaječných bielkov
- 240 g kryštálového cukru
- 12 g kukuričného škrobu
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Na piškótu:
- 6 vaječných žĺtkov
- 1 celé vajce
- 80 g kryštálového cukru
- 80 g pšeničnej múky
- 1 balíček vanilínového cukru
Na krém:
- 150 g jemného tvarohu
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 300 ml šľahačkovej smotany
Na dokončenie:
- čučoriedkový džem
- práškový cukor na posypanie
Postup.
Príprava pusiniek:
Bielky vyšľahajte do peny. Postupne pridávajte kryštálový a vanilínový cukor a šľahajte do tuha. Primiešajte kukuričný škrob a citrónovú šťavu.
Na plech (30 × 35 cm) vystlaný papierom na pečenie nastriekajte pásy pusiniek.
Príprava piškóty:
Žĺtky a celé vajce vyšľahajte s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Jemne vmiešajte múku. Cesto nastriekajte cukrárskym vreckom na plech kde sme nastriekali pásiky pusiniek, pomedzi pásiky pusiniek.
Pečte vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 20 minút.
Nechajte úplne vychladnúť a rozrežte na dve rovnaké časti.
Krém:
Tvaroh vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom a smotanou do hustá.
Zostavenie zákusku:
Prvú časť korpusu natrite čučoriedkovým džemom. Potrite tvarohovým krémom. Prikryte druhou časťou piškóty. ktorú ste natreli čučoriedkovým džemom.
Boky potrite zvyšným krémom a posypte práškovým cukrom. Dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply