Svieži Jahodový koláč.

Tento osviežujúci jahodový koláč je dokonalou kombináciou nadýchaného kakaového cesta, jemného mascarpone krému a šťavnatých jahôd. Ideálny dezert na letné popoludnie či rodinnú oslavu.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie.

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 150 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 PL kakaového prášku na pečenie

Krém:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 400 g mascarpone
  • 2 balíčky stužovač šľahačky
  • 150 g práškového cukru
  • 80 g strúhanej čokolády

Na ozdobenie:

  • Čerstvé jahody
  • 2 balíčky  červené tortového želé

Postup:

Príprava cesta:

Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev).

Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Postupne pridajte olej a mlieko, premiešajte. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a kakao, a po častiach pridávajte do tekutej zmesi.

Vylejte cesto na plech vystlaný papierom na pečenie (približne 30×40 cm).

Pečte 20–25 minút. Nechajte vychladnúť.

Krém:

Smotanu vyšľahajte so stužovačom do tuha. V inej miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom, potom opatrne vmiešajte šľahačku.

Nakoniec pridajte strúhanú čokoládu a jemne premiešajte.

Zostavenie koláča:

Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrite krém. Na vrch poukladajte umyté a na polovice nakrájané jahody.

Pripravte tortové želé podľa návodu na obale a nalejte na jahody. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*