Pečený bravčový bôčik s jablkami a tekvicovým pyré.

Tento recept spája šťavnatý bravčový bôčik s jemnou sladko-slanou glazúrou z Coca-Coly a jabĺk. Podáva sa s lahodným tekvicovým pyré, ktoré celé jedlo zjemňuje a dodáva mu jesenný nádych. Len málo ľudí vie tento trik! Mäso sa topí v ústach ako maslo!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového bôčika (bez kosti)
  • Soľ podľa chuti
  • 2–3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL horčice
  • 2 plechovky Coca-Coly (každá 330 ml)
  • 1 jablko (nakrájané na plátky)
  • Olivový olej
  • 1 PL masla
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 500 g tekvice (napr. hokkaido, nakrájaná na kúsky)
  • 1,5–2 litre vody
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
  • Jarná cibuľka (na ozdobu)

Postup:

Marinovanie bôčika:

Bôčik nakrájajte na dva veľké kusy. Osoľte, potrite pretlačeným cesnakom, sójovou omáčkou a horčicou. Zalejte dvoma plechovkami Coca-Coly a nechajte marinovať 25–30 minút.

Príprava mäsa:

Mäso osušte papierovou utierkou. Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Bôčik z každej strany opečte dozlatista. Pridajte na plátky nakrájané jablko a spolu pečte, pričom mäso pravidelne otáčajte.

Príprava tekvicového pyré:

Tekvicu vložte do hrnca, zalejte vodou, osoľte a varte 30–40 minút na strednom ohni, kým nezmäkne. Cibuľu nakrájajte na drobno a orestujte na olivovom oleji. Uvarenú tekvicu sceďte a roztlačte. Pridajte orestovanú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte.

Dokončenie mäsa:

Z panvice s mäsom odstráňte prebytočný tuk. Pridajte zvyšok Coca-Coly (z tretej plechovky), trochu cesnaku, sójovej omáčky a ešte trochu olivového oleja. Nakoniec pridajte kúsky jabĺk.

Servírovanie: Mäso podávajte s tekvicovým pyré. Ozdobte jarnou cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*