Jednoduchá Jablková roláda za 15 minút – dezert, ktorý si zamiluje každý.

Obrátená Jablková roláda.

Rýchly a lahodný dezert s jablkami, ktorý zvládnete pripraviť za 15 minút. Stačí ho vyšľahať, naliať na jablká a upiecť!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Plnka:

  • 6 väčších jabĺk
  • 5–6 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g mletých alebo nasekaných orechov
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 70–100 g kryštálového cukru (podľa chuti)
  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 80 ml mlieka

Postup:

Príprava plnky:

Jablká ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Vložte ich do panvice, pridajte cukor a vanilkový cukor a krátko poduste, kým  nezačnú karamelizovať (asi 5 minút). Pridajte orechy a škoricu, premiešajte a nechajte chvíľu vychladnúť.

Príprava cesta:

Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte mlieko, múku a prášok do pečiva a ešte raz krátko prešľahajte.

Pečenie:

Na plech vystlaný papierom na pečenie (cca 43 × 33 cm) rovnomerne rozložte jablkovú plnku. Na ňu nalejte pripravené cesto a uhlaďte. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12–15 minút, alebo kým koláč nezíska zlatistý povrch.

Záverečné úpravy:

Upečený koláč nechajte 2–3 minúty vychladnúť, potom ho prikryte ďalším papierom na pečenie a plechom alebo doskou. Rýchlym pohybom obráťte. Opatrne odstráňte vrchný papier, ktorý sa prilepil na jablká, a koláč zrolujte. Nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť.

Posypte práškovým cukrom a podávajte. Koláč je výborný  aj na druhý deň. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*