
Obrátená Jablková roláda.
Rýchly a lahodný dezert s jablkami, ktorý zvládnete pripraviť za 15 minút. Stačí ho vyšľahať, naliať na jablká a upiecť!
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Plnka:
- 6 väčších jabĺk
- 5–6 lyžíc kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 g mletých alebo nasekaných orechov
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Cesto:
- 3 vajcia
- 70–100 g kryštálového cukru (podľa chuti)
- 150 g hladkej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 80 ml mlieka
Postup:
Príprava plnky:
Jablká ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Vložte ich do panvice, pridajte cukor a vanilkový cukor a krátko poduste, kým nezačnú karamelizovať (asi 5 minút). Pridajte orechy a škoricu, premiešajte a nechajte chvíľu vychladnúť.
Príprava cesta:
Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte mlieko, múku a prášok do pečiva a ešte raz krátko prešľahajte.
Pečenie:
Na plech vystlaný papierom na pečenie (cca 43 × 33 cm) rovnomerne rozložte jablkovú plnku. Na ňu nalejte pripravené cesto a uhlaďte. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12–15 minút, alebo kým koláč nezíska zlatistý povrch.
Záverečné úpravy:
Upečený koláč nechajte 2–3 minúty vychladnúť, potom ho prikryte ďalším papierom na pečenie a plechom alebo doskou. Rýchlym pohybom obráťte. Opatrne odstráňte vrchný papier, ktorý sa prilepil na jablká, a koláč zrolujte. Nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť.
Posypte práškovým cukrom a podávajte. Koláč je výborný aj na druhý deň. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply