Dvojdňový prírodný nápoj, ktorý zrýchľuje metabolizmus.

Tento silný detoxikačný nápoj kombinuje zložky, ktoré podporujú metabolizmus, prirodzené spaľovanie tukov a zdravé trávenie. Ovocie bohaté na enzýmy a termogénne rastlinné látky pomáhajú optimalizovať detoxikačné procesy v tele a prispievajú k zdravej regulácii hmotnosti.

Ingrediencie:

Bylinkový základný čaj:

  • 1 veľký čerstvý citrón (cca 60 g)
  • 1 hrsť čerstvej citrónovej trávy (cca 30 g, nakrájaná)
  • 1 kus čerstvého zázvoru (5 cm, cca 25 g)
  • 6 pohárov filtrovanej vody (1,5 litra)

Ovocno-zeleninová zmes:

  • 1 stredne veľké jablko (cca 180 g)
  • ½ strednej uhorky (cca 150 g)
  • 1 pohár filtrovanej vody (250 ml)

Potrebné pomôcky:

  • Veľký hrniec
  • Jemné sitko
  • Výkonný mixér
  • Sklenená nádoba s objemom 2 litre na uskladnenie

Postup:

Príprava bylinkového čaju:

Citrón dôkladne umyte a nakrájajte na kolieska (aj s kôrou – obsahuje cenné silice). Citrónovú trávu opláchnite a nakrájajte na cca 2 cm dlhé kúsky. Zázvor ošúpte a nasekajte na malé kúsky.

V hrnci priveďte 1,5 litra vody do varu. Pridajte citrón, citrónovú trávu a zázvor. Varte presne 1 minútu.

Odstavte z ohňa a nechajte lúhovať 30–45 minút, kým nápoj nezíska zlatistú farbu.

Zmes sceďte cez jemné sitko. Pevné zvyšky jemne pritlačte, aby ste získali čo najviac tekutiny. Zvyšky vyhoďte.

Príprava ovocno-zeleninovej časti:

Jablko umyte, odstráňte jadrovník, ale ponechajte šupku. Nakrájajte na štvrtiny. Uhorku umyte a nakrájajte na väčšie kúsky.

Do mixéra vložte jablko, uhorku a pohár vody. Mixujte 60–90 sekúnd, kým nevznikne hladké pyré.

Spojenie nápoja:

Do čistej sklenenej nádoby nalejte vychladnutý bylinkový čaj. Pridajte ovocno-zeleninovú zmes a dôkladne premiešajte.

Uchovávajte v chladničke a popíjajte počas celého dňa. Pred každým použitím dobre pretrepte. Objem: cca 2 litre (postačí pre 1 osobu na deň) Kúra by mala trvať dva dni.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*