CHEESECAKE MINITORTIČKY.

Tieto neodolateľné mascarpone cheesecake tortičky sú  dokonalou kombináciou jemnosti, sviežosti a krémovej lahodnosti. Vďaka jednoduchým surovinám a rýchlej príprave si  ich  zamilujete.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 150 g sušienok (digestive alebo petit beurre)
  • 70 g rozpusteného masla

Na krém:

  • 250 g mascarpone syra
  • 80 g cukru
  • 140 g bieleho jogurtu
  • 2 veľké vajcia
  • 25 ml (asi 1,5 lyžice) citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky

Postup:

Predhrejte rúru na 175 °C.

Pripravte korpus: sušienky rozdrvte na jemné omrvinky, zmiešajte ich s maslom a natlačte na spodok malých košíčkov.( alebo natlačte do veľkej tortovej formi, ak chcete pripraviť jednu veľkú tortu.)

Pripravte krém: vo veľkej miske vyšľahajte mascarpone s cukrom do hladka. Pridajte jogurt, vajcia, citrónovú šťavu a vanilku, premiešajte. Nakoniec primiešajte preosiatu múku, kým nevznikne hladká hmota.

Nalejte a pečte: krém nalejte  do pripravených košíčkov a pečte 20 minút – stred by mal zostať mierne trasľavý.

Nechajte vychladnúť:

Tortičky nechajte najprv úplne vychladnúť pri izbovej teplote, potom ju dajte na minimálne 1 hodinu do chladničky, aby stuhla.

Podľa želania ozdobte čerstvým ovocím, šľahačkou alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*