RÝCHLE A CHRUMKAVÉ PLACKY Z CUKETY.

Chrumkavé placky z cukety so syrom.

Ideálne ako ľahký obed, večera alebo predjedlo – tieto placky z cukety, zemiakov a parmezánu sú vo vnútri jemné a zvonku krásne chrumkavé. Príprava je jednoduchá a výsledná chuť neodolateľná! Dokonalé, zlatisté a chutné!

Ingrediencie:

  • 2 cukety (cca 650 g)
  • 1 zemiaky (cca 200 g)
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 50 g hladkej múky
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na vyprážanie

Postup:

Nastrúhajte zeleninu.

Cukety nastrúhajte nahrubo, osoľte ich a nechajte 10 minút odstáť, aby pustili vodu. Následne ich dôkladne vyžmýkajte rukami alebo cez gázu.
Zemiaky ošúpte, nastrúhajte a tiež  vytlačte prebytočnú tekutinu.

Zmiešajte všetky ingrediencie.

V miske spojte cukety, zemiaky, celé vajce, žĺtok, strúhaný parmezán a múku. Dochutiť môžete soľou a korením podľa vlastnej chuti. Všetko dobre premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota.

Na panvici zohrejte trochu olivového oleja na stredne silnom ohni.

Pomocou lyžice naberajte zmes a tvarujte malé placky priamo na panvici. Opekajte ich 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.

Hotové placky uložte na papierový obrúsok, aby sa z nich odstránil prebytočný olej. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*