
Chrumkavé placky z cukety so syrom.
Ideálne ako ľahký obed, večera alebo predjedlo – tieto placky z cukety, zemiakov a parmezánu sú vo vnútri jemné a zvonku krásne chrumkavé. Príprava je jednoduchá a výsledná chuť neodolateľná! Dokonalé, zlatisté a chutné!
Ingrediencie:
- 2 cukety (cca 650 g)
- 1 zemiaky (cca 200 g)
- 60 g strúhaného parmezánu
- 50 g hladkej múky
- 1 celé vajce
- 1 žĺtok
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na vyprážanie
Postup:
Nastrúhajte zeleninu.
Cukety nastrúhajte nahrubo, osoľte ich a nechajte 10 minút odstáť, aby pustili vodu. Následne ich dôkladne vyžmýkajte rukami alebo cez gázu.
Zemiaky ošúpte, nastrúhajte a tiež vytlačte prebytočnú tekutinu.
Zmiešajte všetky ingrediencie.
V miske spojte cukety, zemiaky, celé vajce, žĺtok, strúhaný parmezán a múku. Dochutiť môžete soľou a korením podľa vlastnej chuti. Všetko dobre premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota.
Na panvici zohrejte trochu olivového oleja na stredne silnom ohni.
Pomocou lyžice naberajte zmes a tvarujte malé placky priamo na panvici. Opekajte ich 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
Hotové placky uložte na papierový obrúsok, aby sa z nich odstránil prebytočný olej. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply