Nepečená detská piškóta, krémová, čokoládovo-broskyňová lahôdka, za 10 minút!

Neodolateľný tvarohový dezert s ovocím a čokoládou.

Tento lahodný dezert si vás získa hneď po prvom súste. Svieži tvarohový krém, ovocie, piškóty a čokoláda tvoria dokonalú kombináciu. Už sa nebudete vedieť dočkať, kedy bude hotový!

Ingrediencie:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 375 ml mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 15 g želatíny
  • 1 balenie detských piškót
  • 70 g marhuľového džemu
  • 3 broskyne
  • 1 PL kakaa
  • niekoľko lyžíc mlieka (na pokvapkanie piškót)
  • rumová aróma (podľa chuti)
  • 150 g horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • čerešne (na ozdobenie)

Postup:

Príprava želatíny:

Želatínu nasypte do mlieka a zohrejte na miernom ohni. Miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Mlieko by malo byť len vlažné, nie horúce. Potom odstavte a nechajte mierne vychladnúť.

Tvarohový krém:

Do mliečno-želatínovej zmesi primiešajte tvaroh a cukor. Dobre premiešajte, aby vznikol hladký krém.

Základ koláča:

Tortovú formu s odnímateľným okrajom vyložte piškótami. Na piškóty nalejte polovicu pripraveného tvarohového krému a rovnomerne rozotrite.

Druhá vrstva piškót:

Zvyšné piškóty potrite marhuľovým džemom a zlepte ich po dvoch. Pokvapkajte ich mliekom ochuteným rumovou arómou a naukladajte ich na vrstvu krému.

Ovocie:

Nakrájajte 2 broskyne na plátky a rozložte ich na vrch. Do zvyšného tvarohového krému primiešajte kakao a touto čokoládovou zmesou potrite broskyne.

Chladenie:

Koláč vložte do chladničky aspoň na niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby poriadne stuhol.

Zdobenie:

Po stuhnutí odstráňte okraj formy. Koláč ozdobte vyšľahanou smotanou, nastrúhanou alebo nasekanou čokoládou, zvyšnými broskyňami a čerešňami.

Tip:
Tento dezert chutí výborne aj s iným ovocím – napríklad malinami, jahodami alebo mangom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*