Kapustový šalát po kórejsky – rýchly, pikantný a osviežujúci.

Najchutnejší šalát, aký som kedy ochutnal.

Tento jednoduchý a rýchly kapustový šalát má príjemne slanú a pikantnú chuť. Výborne sa hodí ako príloha ku grilovaným jedlám.

Ingrediencie:

  • kapusta – 600 g
  • mrkva – 1 ks
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 2 strúčiky
  • soľ – podľa chuti
  • cukor – 1 PL
  • rastlinný olej – 4 PL
  • 6 % ocot – 2 PL
  • mletý koriander – 1 ČL
  • čierne korenie – podľa chuti

 

Postup:

Príprava zeleniny:

Kapustu nakrájajte na tenké rezance. Mrkvu nastrúhajte, cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy. Cesnak nasekajte nadrobno alebo nastrúhajte.

Opekanie cibule:

Na panvici zohrejte rastlinný olej a osmažte cibuľu dozlatista. Potom odstavte z ohňa.

Miešanie šalátu:

V miske zmiešajte kapustu, mrkvu, cesnak, mletý koriander, soľ, cukor, ocot a podľa chuti aj čierne korenie.

Dokončenie:

Do zmesi nalejte horúci olej s opečenou cibuľou a dôkladne premiešajte.

Marinovanie:

Šalát prikryte a nechajte odstáť v chladničke aspoň niekoľko hodín, ideálne cez noc. Občas premiešajte, aby sa chute rovnomerne prepojili.

Tip:

Šalát je najchutnejší dobre vychladený a po dôkladnom odležaní. Je šťavnatý, voňavý a osviežujúci – ideálny na teplé dni alebo ako príloha k pečenému alebo grilovanému mäsu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*