Úžasný Babičkin koláč 4 vrstiev – kto ho ešte neochutnal, môže ľutovať!

Suroviny:

 1.piškotový plát

  • 4 bielka
  • 100 g cukru
  • 3 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli

2.čokoládový plát

  • 4  bielka
  • 100 g cukru
  • 100 g strúhanej čokolády
  • 2 polievkové lyžice polohrubej  múky
  • štipka soli

3.orechový plát

  • 4  bielka
  • 100 g cukru
  • 100 g opečených mletých lieskových orechov
  • 2 polievkové lyžice polohrubej  múky
  • štipka soli

Krém:

  • 12  žĺtkov
  • 1 l mlieka
  • 300 g práškového cukru
  • 3 vanilkové pudingy
  • 250 g masla
  • 100 g roztopenej čokolády
  • 100 g opečených mletých lieskových orechov

Postup:

Rúru predhrejeme na 190°C.

Piškótový plát:

Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme. Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne po troche primiešame do snehu. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 190°C asi 10 minút, kým okraje piškótového plátu mierne zhnednú. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Čokoládový plát:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme, postupne primiešame nastrúhanú čokoládu a na koniec opatrne primiešame polohrubú múku. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 190°C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Orechový plát:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme, mleté orechy zmiešame s polohrubou múkou a opatrne po troche primiešame do snehu. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 190°C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Krém:

Žĺtka zmiešame s mliekom a vanilkovými pudingami, vymiešame do hladka tak, aby sa nám neurobili hrudky. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Vrch zakryjeme fóliou, aby sa nám na vrchu neurobila kôrka a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.

Krém rozdelíme na tri časti. Prvú časť krému necháme čistú. Do druhej časti primiešame roztopenú čokoládu a do tretej časti primiešame opečené mleté lieskové orechy.

Na spodok dáme biely piškótový plát natrieme ho orechovým krémom, na to dáme čokoládový plát a natrieme ho čokoládovým krémom, nakoniec položíme orechový plát a na vrch natrieme čistý pudingový krém. Zarovnáme a vrch posypeme mletými orechmi. Odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*