Suroviny:
1.piškotový plát
- 4 bielka
- 100 g cukru
- 3 polievkové lyžice polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
2.čokoládový plát
- 4 bielka
- 100 g cukru
- 100 g strúhanej čokolády
- 2 polievkové lyžice polohrubej múky
- štipka soli
3.orechový plát
- 4 bielka
- 100 g cukru
- 100 g opečených mletých lieskových orechov
- 2 polievkové lyžice polohrubej múky
- štipka soli
Krém:
- 12 žĺtkov
- 1 l mlieka
- 300 g práškového cukru
- 3 vanilkové pudingy
- 250 g masla
- 100 g roztopenej čokolády
- 100 g opečených mletých lieskových orechov
Postup:
Rúru predhrejeme na 190°C.
Piškótový plát:
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme. Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne po troche primiešame do snehu. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 190°C asi 10 minút, kým okraje piškótového plátu mierne zhnednú. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Čokoládový plát:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme, postupne primiešame nastrúhanú čokoládu a na koniec opatrne primiešame polohrubú múku. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 190°C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Orechový plát:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme, mleté orechy zmiešame s polohrubou múkou a opatrne po troche primiešame do snehu. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 190°C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Krém:
Žĺtka zmiešame s mliekom a vanilkovými pudingami, vymiešame do hladka tak, aby sa nám neurobili hrudky. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Vrch zakryjeme fóliou, aby sa nám na vrchu neurobila kôrka a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Krém rozdelíme na tri časti. Prvú časť krému necháme čistú. Do druhej časti primiešame roztopenú čokoládu a do tretej časti primiešame opečené mleté lieskové orechy.
Na spodok dáme biely piškótový plát natrieme ho orechovým krémom, na to dáme čokoládový plát a natrieme ho čokoládovým krémom, nakoniec položíme orechový plát a na vrch natrieme čistý pudingový krém. Zarovnáme a vrch posypeme mletými orechmi. Odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
Leave a Reply