Tvarohový koláč s malinami.

Tento tvarohový koláč s malinami je dokonalou kombináciou jemného krému, nadýchaného cesta a ovocnej sviežosti. Vďaka jednoduchej príprave si ho zamilujete na prvý kúsok – poteší malých aj veľkých.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 250 g masla
  • 200 g vanilkového cukru (alebo 180 g kryštálového + 1 balíček vanilkového)
  • 3 vajcia
  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

Na tvarohovú plnku:

  • 600 g tvarohu (môže byť aj smotanový syr typu Philadelphia)
  • 100 g cukru
  • vanilín podľa chuti (alebo 1 balíček vanilkového cukru)
  • 4 vajcia

Ďalej:

  • maliny (čerstvé alebo mrazené)
  • forma na pečenie (20 × 30 cm)

Postup:

Príprava cesta:

Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny. Postupne po jednom pridávajte vajcia a dobre premiešajte. Vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, kým vznikne hladké cesto.

Cesto rozotrite do vymastenej alebo papierom vystlanej formy (20 × 30 cm).

Príprava plnky:

Tvaroh premiešajte s cukrom a vanilínom. Postupne po jednom pridajte vajcia – najlepšie v 4 etapách – a premiešavajte, kým nevznikne hladký krém.

Plnku nalejte na pripravené cesto vo forme.

Dokončenie:

Na vrch rozložte maliny.

Pečenie:

Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C  približne 40–45 minút, alebo kým nie je koláč zlatistý a stred pevný.

Podávanie:

Nechajte koláč úplne vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte. Výborne chutí samotný aj s kopčekom šľahačky.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*