
Frankfurtská polievka je klasika, ktorá nikdy nesklame – sýta, voňavá a plná chuti. Vďaka kombinácii klobásy, kelu a korenín zahreje telo aj dušu v každom ročnom období.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Frankfurtská polievka (základný recept).
Ingrediencie:
- 200 g frankfurtskej klobásy
- olej (na opekanie)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 väčší zemiak
- 400 g kelu
- 1 ČL sušenej majoránky
- ½ ČL mletej rasce
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 PL hladkej múky
- 2 PL kyslej smotany
Postup prípravy.
Príprava surovín:
Klobásu nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Zemiak ošúpte a nakrájajte na kocky. Kel prekrojte na polovicu, odstráňte hlúb a nakrájajte na pásiky.
Opekanie klobásy:
V hrnci rozohrejte trochu oleja, pridajte nakrájanú klobásu a krátko ju opečte. Vyberte ju z hrnca a odložte bokom.
Základ polievky:
Do toho istého hrnca pridajte ešte trochu oleja, orestujte cibuľu do sklovita, pridajte cesnak a po chvíli zemiaky a kel. Spolu restujte, kým kel nezvädne.
Dochutenie a varenie:
Osoľte, okoreňte, pridajte majoránku, rascu a mletú papriku. Zalejte približne 1,5 litrom vody. Prikryte pokrievkou a varte, kým zelenina nezmäkne.
Zahustenie:
V miske zmiešajte kyslú smotanu s múkou do hladka. Pridajte trochu horúcej polievky, premiešajte a následne vlejte do vriacej polievky. Dobre premiešajte a ešte pár minút povarte.
Dokončenie:
Vráťte do polievky opečenú klobásu, premiešajte a podávajte horúce.
Dobrú chuť!
Leave a Reply