Frankfurtská polievka. (RECEPT)

Frankfurtská polievka je klasika, ktorá nikdy nesklame – sýta, voňavá a plná chuti. Vďaka kombinácii klobásy, kelu a korenín zahreje telo aj dušu v každom ročnom období.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Frankfurtská polievka (základný recept).

Ingrediencie:

  • 200 g frankfurtskej klobásy
  • olej (na opekanie)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčší zemiak
  • 400 g kelu
  • 1 ČL sušenej majoránky
  • ½ ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 PL kyslej smotany

Postup prípravy.

Príprava surovín:

Klobásu nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Zemiak ošúpte a nakrájajte na kocky. Kel prekrojte na polovicu, odstráňte hlúb a nakrájajte na pásiky.

Opekanie klobásy:

V hrnci rozohrejte trochu oleja, pridajte nakrájanú klobásu a krátko ju opečte. Vyberte ju z hrnca a odložte bokom.

Základ polievky:

Do toho istého hrnca pridajte ešte trochu oleja, orestujte cibuľu do sklovita, pridajte cesnak a po chvíli zemiaky a kel. Spolu restujte, kým kel nezvädne.

Dochutenie a varenie:

Osoľte, okoreňte, pridajte majoránku, rascu a mletú papriku. Zalejte približne 1,5 litrom vody. Prikryte pokrievkou a varte, kým zelenina nezmäkne.

Zahustenie:

V miske zmiešajte kyslú smotanu s múkou do hladka. Pridajte trochu horúcej polievky, premiešajte a následne vlejte do vriacej polievky. Dobre premiešajte a ešte pár minút povarte.

Dokončenie:

Vráťte do polievky opečenú klobásu, premiešajte a podávajte horúce.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*