Krémová zeleninová polievka s cícerom.

Táto krémová zeleninová polievka s cícerom je ideálna na ľahký, no výživný obed či večeru. Vďaka kombinácii čerstvej zeleniny, byliniek a jemnej smotany poteší celú rodinu – chutí skvelo a zahreje na duši.

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 4 stonky zeleru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 1 ČL talianskych byliniek (sušených)
  • 200 g uvareného alebo sterilizovaného cíceru
  • 1 brokolica (menšia hlávka)
  • cca 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleja (na varenie)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 PL cíceru navyše (na dozdobenie)
  • Trochu olivového oleja (na opraženie cíceru)
  • 120 ml smotany na varenie
  • Čerstvá petržlenová vňať na dochutenie a ozdobu

Postup:

Základná zelenina:
Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a stonkový zeler. Restujte na strednom ohni približne 3 minúty.

Dochutenie:
Pridajte pretlačený cesnak, nakrájané červené papriky a talianske bylinky. Všetko spolu dobre premiešajte a ešte chvíľu restujte, kým zelenina mierne nezmäkne.

Varenie polievky:
Zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte 200 g cíceru a priveďte do varu. Následne pridajte na menšie ružičky rozdelenú brokolicu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Varte ešte 3–5 minút, kým brokolica nezmäkne.

Krémovanie:
Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujte do hladka. Prilejte smotanu a dobre premiešajte. Pridajte nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Chrumkavý cícer na ozdobu:
Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opražte 2 lyžice cíceru dozlatista. Týmto chrumkavým cícerom môžete dozdobiť hotovú polievku.

Servírovanie:
Podávajte teplé, ozdobené petržlenovou vňaťou a opraženým cícerom. Táto krémová zeleninová polievka je výživná, chutná a ideálna pre celú rodinu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*