Domáce chrumkavé kuracie prsia za pár minút!

Zlaté kuracie filety s bylinkovo-smotanovým dipom.

Ak hľadáte recept, ktorý spojí chrumkavé potešenie s lahodnou domácou omáčkou, ste na správnom mieste. Tieto zlatisté kuracie kúsky s osviežujúcim šalátom sú ideálne na obed aj večeru.

Suroviny:

Na cesto:

  • 2 kuracie vajcia
  • Soľ podľa chuti
  • Korenie na kuracie mäso
  • Mletá sladká paprika podľa chuti
  • 240 ml vody
  • 250 g hladkej múky

Na mäso:

  • 2 kuracie prsia (filety)
  • Múka na obaľovanie
  • 750 ml rastlinného oleja na vyprážanie

Na omáčku:

  • 60 g kyslej smotany
  • 40 g majonézy
  • 30 g paradajkovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Na šalát:

  • 1 čerstvá uhorka
  • Zväzok čerstvého kôpru
  • 5–6 zelených olív bez kôstok (nakrájaných)

Postup.

Príprava cesta:

Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia so soľou, korením na kuracie mäso a mletou paprikou. Prilejte vodu a premiešajte. Postupne pridávajte múku a miešajte, kým vznikne hladké, stredne husté cesto. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte 15 minút odpočívať.

Kuracie filety:

Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky (podľa preferencie). Každý kúsok obaľte v múke a potom obaľte v pripravenom ceste.

Vyprážanie:

V hlbšej panvici rozohrejte olej. Kuracie kúsky vyprážajte dozlatista z oboch strán. Po usmažení ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Omáčka:

V miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, paradajkovú omáčku a pretlačený cesnak. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

Šalát:
Nakrájajte uhorku, kôpor a olivy. Všetko spolu premiešajte tesne pred podávaním.

Podávanie.
Kuracie kúsky podávajte teplé spolu s cesnakovou omáčkou a čerstvým šalátom. Výborne sa hodí aj ako pohostenie pre návštevu či rodinný obed.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*