Dokonalý marhuľový koláč len za 10 minút! Rozplýva sa vám v ústach.

Tento marhuľový koláč s mascarpone je jemný, svieži a ideálny na letné dni. Spojenie šťavnatých marhúľ, krémového syra a nadýchaného korpusu z neho robí dezert, ktorému sa nedá odolať.

Babičkin marhuľový koláč trochu inak.

Ingrediencie – cesto:

  • 2 vajcia
  • 70 g kryštálového cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 120 g hladkej múky

Postup – príprava cesta:

Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte olej a premiešajte. Prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešajte hladké cesto.

Cesto vylejte do zapekacej formy s rozmermi 18 × 28 cm. Pečte v rúre predhriatej na 170 °C (horný aj dolný ohrev) približne 15 minút.

Ingrediencie – náplň:

  • 450 g marhúľ
  • 450 g mascarpone
  • 450 g tvarohu alebo krémového syra (napr. Lučina, Philadelphia)
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 60 ml pomarančovej šťavy
  • 120 g práškového cukru

Postup – krém:

Marhule umyte, odkôstkujte a nakrájajte na menšie kúsky.

V miske zmiešajte mascarpone, tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru, pomarančovú šťavu a práškový cukor. Vymiešajte dohladka.

Na vychladnutý upečený korpus navrstvite marhule a potom pripravovaný krém.

Dokončenie:

Koláč dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, ideálne cez noc.

Pred podávaním môžete povrch ozdobiť nastrúhanou tmavou čokoládou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*