Torta: Len zamiešaj a upeč!

Bleskový dezert s chuťou detstva.

Ingrediencie:

Na cesto (biskvit):

  • 6 vajec
  • Štipka soli
  • 8 g vanilkového cukru
  • 150 g kryštálového cukru
  • 30 ml rastlinného oleja
  • 130 g hladkej múky
  • cca 10 g kakaa (možno prispôsobiť intenzite chuti)

Na krém:

  • 300 g smotana 33%
  • 150 g  jemný tvaroh
  • 350 g varené karamelizované kondenzované mlieko

Postup:

Príprava cesta.

Vajcia vyšľahajte so soľou, vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom do penista. Pridajte olej a opatrne vmiešajte preosiatu múku s kakaom.

Cesto vylejte na plech (napr. cca 25 × 20 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C asi 15–20 minút, až je povrch pružný na dotyk.

Krém: 

Smotanu vyšľahajte dotuha.

V druhej miske zmiešajte tvaroh s vareným kondenzovaným mliekom do hladka. Opatrne zapracujte vyšľahanú smotanu – vznikne jemný, nadýchaný krém.

Zostavenie torty:

Upečený (a mierne vychladnutý) korpus rozkrojte na 2–3 pláty. Každý plát potrite krémom. Vrch aj boky torty tiež jemne potrite.

Môžete dozdobiť strúhanou čokoládou, orechmi alebo omrvinkami z cesta.

Servírovanie:

Nechajte tortu ideálne aspoň 2 – 3 hodiny (alebo cez noc) v chladničke, aby sa chute spojili.

Tipy a úpravy:

Rýchly variant: Recept je špeciálne navrhnutý tak, aby sa dal pripraviť celkom za 30 minút (vrátane pečenia) – jednoduché cesto a rýchly šľahaný krém bez varenia.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*