Nebeský koláč s bielou čokoládou.

Tento koláč je dôkazom, že aj jednoduchý dezert môže chutiť lepšie než torta. Spojenie orechov, krému a bielej čokolády si zamilujete už po prvom súste.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

Korpus:

  • 6 bielkov
  • 210 g kryštálového cukru
  • 250 g nadrobno nasekaných alebo pomletých vlašských orechov
  • 2 lyžice hladkej múky

Múku zmiešame s mletými vlašskými orechmi. Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Opatrne primiešame orechovú zmes.

Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť. Odstránime papier na pečenie.

Krém:

  • 6 žĺtkov
  • 2 čajové lyžičky mlieka
  • 120 g cukru
  • 50 g bielej čokolády
  • 150 g masla
  • vanilkovú esenciu

6 žĺtkov vymiešame s cukrom do peny, pridáme 2 ČL mlieka premiešame. Šľaháme vo vodnom kúpeli do hustá. Pridáme 50 g bielej čokolády a  vanilkovú esenciu. Miešame vo  vodnom kúpeli kým sa čokoláda rozpustí. Odstavíme z tepla a pridáme zmäknuté maslo, vymiešame, kým sa maslo rozpustí. Krém odložíme na  30 – 40 minút do chladničky. Potom krém vyšľaháme do peny.

Krém rovnomerne rozotrieme na vychladený korpus. Odložíme do chladničky na 30-40 minút stuhnúť.

Poleva:

  • 200 g bielej čokolády
  • 6 lyžíc slnečnicového oleja
  • 20 g na hrubo nasekaných  orechov na ozdobenie.

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejom, vymiešame do leskla.

Z  chladničky vyberieme koláč a polejeme ho čokoládovou polevou, vrch posypeme na hrubo nasekanými orechmi. Necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*