
Ingrediencie (pre 6 osôb):
- 1 kg bravčového mäsa
- 150 g údenej slaniny
- 2 červené cibule
- 2 papriky
- 1 paradajka
- 1 PL mletej červenej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- 0,5 dl koňaku
- 1 dl suchého bieleho vína
- 2 dl smotany na varenie
- 1 PL droždia
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Príprava základu:
Slaninu nakrájame na malé kocky a vypečieme z nej tuk. Pridáme na jemno nakrájanú červenú cibuľu a krátko orestujeme.
Dochutenie:
Zmes posypeme mletou červenou paprikou, pridáme nakrájané papriky a na pásiky nakrájané bravčové mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a podlejeme koňakom.
Dusenie mäsa:
Mäso opražíme, kým nezbledne (zmení farbu). Potom podlejeme bielym vínom a dusíme, kým mäso nezmäkne. V prípade potreby dolievame trochu vody, aby sa nevydusilo.
Zahustenie:
Droždie a smotanu na varenie rozmiešame zvlášť. Pridáme k nim trochu horúcej šťavy z mäsa, premiešame a vlejeme späť do hrnca k mäsu. Krátko povaríme, aby omáčka zhustla.
Podávanie:
Podávame s obľúbenými cestovinami.
Dobrú chuť!
Leave a Reply