Maďarský perkelt s cestovinou! Rýchle a lacné jedlo pre celú rodinu…

Ingrediencie (pre 6 osôb):

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 150 g údenej slaniny
  • 2 červené cibule
  • 2 papriky
  • 1 paradajka
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 0,5 dl koňaku
  • 1 dl suchého bieleho vína
  • 2 dl smotany na varenie
  • 1 PL droždia
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Príprava základu:

Slaninu nakrájame na malé kocky a vypečieme z nej tuk. Pridáme na jemno nakrájanú červenú cibuľu a krátko orestujeme.

Dochutenie:

Zmes posypeme mletou červenou paprikou, pridáme nakrájané papriky a na pásiky nakrájané bravčové mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a podlejeme koňakom.

Dusenie mäsa:

Mäso opražíme, kým nezbledne (zmení farbu). Potom podlejeme bielym vínom a dusíme, kým mäso nezmäkne. V prípade potreby dolievame trochu vody, aby sa nevydusilo.

Zahustenie:

Droždie a smotanu na varenie rozmiešame zvlášť. Pridáme k nim trochu horúcej šťavy z mäsa, premiešame a vlejeme späť do hrnca k mäsu. Krátko povaríme, aby omáčka zhustla.

Podávanie:

Podávame s obľúbenými cestovinami.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*