Cuketové halušky s bryndzou a so slaninkou.

POTREBUJEME:

  • 800 g cuketa
  • 250 g múka polohrubá
  • 1/2 KL soľ
  • 1 ks vajce
  • 400 g bryndza
  • 200 g kyslá smotana

Cuketu očistíme, odstránime z nej semienka a nastrúhame ju na jemno, prípadne rozmixujeme.

Cuketu zmiešame s múkou, vajíčkom a jemne osolíme. Vznikne cestíčko, ktoré drží pokope, ale nie je príliš tuhé. Vždy je lepšie dosypať radšej múku postupne, než to s ňou prehnať, aby neboli halušky tvrdé. Najlepšie je vždy jednu malú halušku uvariť a ochutnať, či je dosť slaná a nerozpadá sa.

Cuketové halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkáme až vyplávajú na povrch a ešte minútku prevaríme.

Halušky vyberieme cedníkom do misky a premiešame s bryndzou a so smotanou. Už len uškvariť poctivú slaninku a môžeme podávať.

(foto: redakcia súkromný archív)

Zdieľajte tento skvelý recept aj so svojimi priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*