Božská orechová torta, ktorá sa zje do poslednej omrvinky!

Suroviny:

Pláty:

  • 3 vajcia
  • 200 g cukru
  • 4-5 PL vriacej vody
  • 4-5 PL oleja
  • 120 g polohrubej múky
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 1 balíček prášku do pečiva

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 8 PL hrubej múky
  • 340 g cukru
  • 30 g masla
  • 30 – 50 g tmavej čokolády

Postup:

Múku zmiešame s mletými orechmi a práškom do pečiva. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a vriacu vodu a dobre vyšľaháme, opatrne pridáme zmes múky a orechov a premiešame.

Cesto pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej formy, zarovnáme a pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C. Necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri rovnaké pláty.

Múku rozmiešame v troche mlieka. Z cukru si urobíme svetlý karamel,  zvyšné mlieko nalejeme na karamel a privedieme do varu keď sa karamel rozpustí  pridáme rozmiešanú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do teplej kaše primiešame čokoládu a miešame do hladka, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým čokoládovým krémom.

Na spodok položíme jeden orechový plát, natrieme ho krémom, na to položíme druhý plát, naplníme a položíme posledný plát, vrch a boky koláča natrieme krémom a zahladíme, posypeme mletými orechmi a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Koláč odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*