Babičkina večera pre celú rodinu! Jednoduché sýte jedlo, stačí naukladať do misy a dať zapiecť…

Suroviny:

  • 1 kg kuracieho bieleho mäsa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 200 ml smotana
  • 100 g tvrdý syr
  • 200 gramov suchej  šunky
  • 2  vajcia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 soľ podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso nakrájame a jemne vyklepeme, osolíme a naolejujeme. Mäso uložíme do ohňovzdornej misy a posypeme jemne nakrájaným cesnakom. Na to dáme nastrúhaný syr a uložíme plátky šunky. Navrch opäť uložíme kuracie mäso. Na vrch uložíme plátky syra. Vajcia vyšľaháme so smotanou a nalejeme to na vrch mäsa. Pečieme v rúre pri teplote 200°C asi hodinu do ružova. Necháme vychladnúť a nakrájame ako bayaderu.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*