Suroviny:
- 5 vajec
- 1 šálka kryštál cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 PL polohrubej múka
- 30 g kakao
- pol balíček prášok do pečiva
- 1 PL vody
- 1 PL oleja
Krém:
- 3 vajcia
- 1 šálka (2dl) kryštál cukru
- 100 g mliečna čokoláda
- 200 g masla
Ešte budeme potrebovať:
4 banány
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, primiešame vodu a olej a dobre premiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
Do vyšľahaných žĺtkov postupne primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vymiešame do hladka a nakoniec postupne pridáme tuhý sneh. Jemne premiešame.
Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri teplote 180°C asi 15-20 minút. Upečený plát zrolujeme vo vlhkej utierke a necháme vychladnúť.
Nad parou vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridáme mliečnu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí /asi 15-20 minút/ hotový krém necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým krémom.
Vychladnutý plát rozvinieme, natrieme krémom a uložíme banány z obidvoch strán, koláč pevne zvinieme, uložíme spojom na spodok a vrch natrieme krémom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť.
Leave a Reply