Suroviny:
Pláty:
- 6 žĺtok
- 2 vajcia
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc oleja
- 7 lyžíc polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Krém I:
- 6 bielok
- 2 lyžíc cukru
- 4 vanilkové pudingy,
- 1 l vody
- 16 lyžíc cukru
- štipka soli
Na dekoráciu:
- práškový cukor.
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva.
2 vajcia, 6 žĺtok, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej a opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovice a upečieme dva pláty. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
6 bielok, 2 lyžice cukru a štipku soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Vanilkové pudingy rozmiešame v troche studenej vody, zvyšnú vodu dáme variť so 16 lyžicami cukru, keď začne voda vrieť pridáme rozmiešané pudingové prášky. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, do ešte teplého pudingu postupne po lyžiciach primiešame tuhý sneh.
Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, na vrch nalejeme hotový krém, zarovnáme a položíme druhý plát. Jemne zatlačíme a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply