Vždy sa čudujeme, ako môžeme rýchlo a bez námahy znížiť hmotnosť. Zdravá strava a cvičenie sú samozrejme kľúčom k udržaniu tela fyzicky fit.
Vedec z College of Chemical Sciences na Srí Lanke našiel ďalší spôsob varenia ryže, ktorý by mal znížiť zadržiavanie kalórií o 50-60%, ktorú predstavil na Národnom stretnutí a výstave Americkej chemickej spoločnosti /ACS/
Je zrejmé, že prišiel na to, ako urobiť z ryže bezpečný škrob, pripravený odolávať cukru alebo vstrebávaniu škrobu od vstupu do obehového systému.
Ryža, ako aj rôzne škroby sa mimoriadne rýchlo premenia na cukor (glukózu) v krvi.
Skutočná časť škrobu sa odstráni ako glykogén v pečeni a svaloch a extra glukóza sa odstráni vo forme tuku, čo môže vyvolať priberanie a zdravotné problémy.
Nech je to akokoľvek, ak vstrebávanie škrobu spomalíme, bude energia z neho uvoľnená do tela postupne.
Nebezpečenstvo nadmerného množstva glukózy v krvi sa teda zníži a bunky hrubého čreva nebudú podráždenejšie.
Tajná prísada – kokosový olej
Rozpustite 1 čajovú lyžičku kokosového oleja vo vriacej vode, dobre premiešajte a pridajte trochu ryže.
Dusíme, kým sa ryža neuvarí, čo môže byť asi 40 minút, alebo ako je uvedené na obale.
Potom ju vložte do mrazničky a nechajte stáť 12 hodín.
Toto môže byť neuveriteľná pomoc pre ľudí s nadmernou hmotnosťou alebo pri problémoch s hladinou glukózy. Táto metóda poskytuje 10-krát vyšší bezpečný obsah škrobu ako bežná ryža.
Ako to funguje
Ako vysvetľuje James, počas doby varenia sa kokosový olej dostáva do škrobu, čím sa cukor stáva nepriepustným pre šťavy v tráviacom trakte a zabraňuje jeho rozkladu a spracovaniu.
Škrob je počas 12-hodinového chladenia spojený s atómami na vonkajšej strane ryže, čo spôsobuje, že ryžový cukor sa zmení na bezpečný škrob. V prípade, že ryžu zohrejete, neovplyvní to bezpečnú hladinu škrobu.
Vyskúšajte tento rýchly trik, aby ste rýchlo znížili hmotnosť. Jednoduchá zmena vo vašej strave vám môže pomôcť zostať zdravými v dlhodobom horizonte.
Leave a Reply