Nikto nepochybuje o tom, že cesnak je jednou z najzdravších zelenín na zemi. Je to oveľa viac ako korenie, ktoré zlepšuje chuť našich jedál. Je to liek. V skutočnosti sa cesnak už dlho používa ako súčasť prírodnej medicíny na liečbu mnohých zdravotných problémov.
Aby ste získali väčšinu jeho zdravotných výhod, je najlepšie konzumovať ho surový.
Zdravotné prínosy konzumácie surového cesnaku
- znižuje vysoký krvný tlak a hladinu cholesterolu.
- zabraňuje ischemickej chorobe srdca a infarktu.
- zabraňuje rozvoju aterosklerózy.
- chráni pred bežnými zdravotnými problémami, ako sú: prechladnutie, chrípka, horúčka, hnačka a plesňové infekcie.
- znižuje príznaky osteoartrózy, zväčšenie prostaty a cukrovky.
- posilňuje imunitu a schopnosť tela eliminovať toxíny pri pravidelnej konzumácii.
- stimuluje zdravú stratu tuku.
Cesnak sa tiež hodí k cibuli a zázvoru, čo pomáha pri prirodzenej detoxikácii po chemoterapii. Okrem toho je veľmi užitočný na posilnenie imunitného systému.
Ako používať cesnak?
Konzumácia surového cesnaku je najlepší spôsob, ako využiť jeho výhody, pretože alicín, aktívna zložka cesnaku, stráca pri varení svoje liečivé vlastnosti. Čo treba robiť? Je potrebné rozdrviť cesnak a nechať ho postať na vzduchu cca 15 minút pred konzumáciou. Keď cesnak chvíľu postojí na vzduchu, alicín sa stane biologicky dostupnejším.
Je tiež dôležité vedieť, že cesnak sa najlepšie konzumuje na prázdny žalúdok, pretože plný žalúdok nemôže správne absorbovať všetky živiny z cesnaku.
Surový cesnak a med
Začnite zomletím 2-3 strúčikov cesnaku a potom ich zmiešajte s polievkovou lyžicou medu.
Pre optimálne zdravotné prínosy, vrátane: zvýšenej energie, zdravého chudnutia a dobrého celkového zdravia, konzumujte lyžičku tejto zmesi pravidelne každý deň pred raňajkami.
Leave a Reply