Dnes vám ukážeme recept na pochúťku, z ktorej sa okamžite zoberiete dva kúsky, pretože Vám jeden nebude stačiť.
Suroviny:
- 6 vajec
- 6 bielok
- 16 polievkových lyžíc cukru,
- 12 polievkových lyžíc polohrubej múky,
- 6 polievkových lyžíc mletých vlašských orechov,
- 4 polievkové lyžice sýtenej minerálky
- 1 štipka soli,
- 2 polievkové lyžice kakaa,
- 1 balíček prášku do pečiva.
Krém:
- 500 ml mlieka
- 6 žĺtok
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 6 polievkových lyžíc cukru,
- 2 balíčky vanilkového cukru,
- 300 g masla
- 150 g mletých vlašských orechov,
- 50 g strúhanej čokolády
Postup.
Z 6 bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 8 PL cukru a dobre vyšľaháme, pridáme mleté vlašské orechy a 6 PL múky. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Z 6 bielok a vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 8 PL cukru, po jednom vmiešame žĺtka, 4 PL minerálky a 6 PL múky zmiešanej s kakaom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 25 minút.
V mlieku rozmiešame vanilkový puding, cukor, vanilkový cukor, 6 žĺtok, vymiešame do hladka a dáme variť, do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom, pridáme mleté vlašské orechy a vymiešame.
Na spodok položíme kakaový plát a natrieme polovicou krému, na to položíme orechoví plát a natrieme druhou polovicou krému, vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme na noc, aby koláč stuhol.
Leave a Reply