Netradičný recept na TIRAMISU EXTRA! Keď ho raz vyskúšate, už ho inak robiť nebudete…

Veľmi chutný recept na tiramisu, v ktorom je okrem smotanového syra mascarpone aj smotana a vanilkový puding. Transformáciou tohto receptu sa zrodilo tiramisu extra, čo je obrovská dávka 30 plátkov. Určite vyskúšajte, je to bomba!

Suroviny:

Piškótový plát:

  • 3 vajcia
  • 3 bielka
  • 6 PL cukor
  • 5 PL hladká špeciál múka
  • 1 lyžica. kakao
  • detské piškóty

Krém:

  • 200 ml silná káva
  • 50 ml amareto alebo rum
  • 3 žĺtka
  • 80g krupicový cukor
  • 500g mascarpone
  • 300 ml smotana na šľahanie
  • smeta fix

Na vrch:

  • 200 ml smotana na šľahanie
  • smeta fix
  •  50g práškový cukor
  • kakao

 

Postup:

Múku zmiešame s kakaom. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, primiešame múku s kakaom a zmiešame. Pridáme tuhý sneh vyšľahaný s bielok. Opatrne premiešame. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180 °C asi 10-15 minút.

Zmiešame kávu s amaretom, alebo rumom podľa chuti.

Žĺtka zmiešame s cukrom vo vodnom kúpeli, šľaháme kým zhustnú, odstavíme a necháme vychladnúť.

Mascarpone rozmiešame a pridáme žĺtkový krém. Dôkladne vymiešame do hladka.

Vyšľaháme šľahačku do tuhej peny a opatrne primiešame do mascarpone žĺtkového krému, premiešame.

Na vychladnutý piškótový plát natrieme polovicu mascarpóne krému. Na krém uložíme detské piškóty namočené v káve zmiešanej s rumom. Na to opäť natrieme mascarpone krém a zahladíme. Vrch posypeme kakaovým práškom a ozdobíme šľahačkou. Dobrú chuť.

Náš tip:

  • Pre deti použijeme kávu bez kofeinu a rumovú arómu.
  • Tiramisu krém sa dá pripraviť aj zo surových vajec, ak sa nebojíte salmolnelózy. Nemusíte žĺtka pasterizovať vo vodnom kúpeli a miesto šľahačky použijeme tuhý sneh vyšľahaný z 3 bielok. Piškótový plát upečieme zo 6 ks vajec.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*