Med s kurkumou: Recept na najsilnejšie prírodné antibiotikum. Nikdy by mi nenapadlo, že takáto jednoduchá zmes, môže byť taká silná!

Jedným z najpoužívanejších korenín v dnešnej dobe je kurkuma.

Ľudia ho väčšinou používajú v kuchyni kvôli jeho jedinečnej chuti, ale po stáročia sa používa aj v alternatívnej medicíne. Jeho farba je jedinečná.

Ľudia ho používajú hlavne na tráviace problémy, rany, žalúdočné problémy, menšie rezné rany a svalové dislokácie.

Početné vedecké štúdie potvrdili výhody, ktoré má kurkuma pre naše zdravie. Korenie obsahuje aktívnu zlúčeninu nazývanú kurkumín, ktorá môže znížiť zápal, ale aj liečiť mnoho tráviacich problémov. Podľa niektorých odborníkov môže kurkumín tiež pomôcť ľuďom predchádzať rakovine. Je plná protiplesňových a antibakteriálnych vlastností, ktoré nám môžu pomôcť v boji proti mnohým  baktériám a vírusom.

Štúdie tvrdia, že kurkumín môže pomôcť bunkám prežiť ťažký zápal.

Chráni tiež DNA. Má blahodárne účinky na viac ako 700 génov v našom tele a lieči viac ako 160 zdravotných problémov. Jeho protizápalové vlastnosti nám môžu pomôcť liečiť stavy, ako je osteoartritída.

Mnohí odborníci tvrdia, že kurkuma nám môže pomôcť pri liečbe problémov s pečeňou, dýchacích problémov, autoimunitných porúch a neurologických problémov. Môže zlepšiť funkciu nášho mozgu, obnoviť mozgové bunky a potlačiť akumuláciu beta-amyloidného plaku v mozgu. To sa považuje za jeden z hlavných faktorov Alzheimerovej choroby.

Veľmi silné antioxidačné a protizápalové vlastnosti, ktoré má kurkuma môžu pomôcť pri liečbe mnohých typov rakoviny, ako sú: rakoviny žalúdka, prsníka, pľúc, pečene a hrubého čreva. Má lepší účinok ako chemoterapia, pretože zanecháva zdravé bunky neporušené, pokiaľ postihuje malígne bunky.

Kurkuma je účinnejšia, keď sa kombinuje s medom.

Táto kombinácia vám môže pomôcť v boji proti mnohým baktériám, podporuje črevnú mikroflóru.

Prísady:

3 polievkové lyžice práškovej kurkumy
100 g bio medu

Príprava:

Tieto ingrediencie zmiešajte v sklenenej nádobe.  Jednu lyžičku zmesi si vložte do úst a nechajte ju v ústach pomaly rozpustiť. Prvý deň užite 1 čajovú lyžičku tohto lieku každú hodinu, ak máte nádchu alebo chrípku. Na druhý deň užite 1 čajovú lyžičku tohto lieku každé 2 hodiny. Na tretí deň užite jednu  lyžičku ráno, na obed a večer.  Túto zmes môžete zapiť bylinkovým čajom, zvýšite tým účinok tohto prostriedku.

Ak vás tento príspevok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*