Suroviny
- 6 vajec
- 225 g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
Kokosový krém:
- 6 bielok
- 250 g práškového cukru
- 200 g kokosu
- 200 g masla
Vanilkový krém:
- 6 žĺtkov
- 700 ml plnotučného mlieka
- 220 g cukru
- 6 lyžíc hladkej múky (alebo 4 lyžice škrobu)
- 150 g masla
- 1 lyžička vanilkovej esencie alebo vanilkový cukor
Sirup:
- 100 ml vody
- 100 g cukru
- trochu rumu
POSTUP:
Najprv si uvaríme sirup z cukru a vody. Po ochladení pridáme rum a vanilkovú esenciu.
Cesto: Vymiešame si z vajec bielkovu penu so štipkou soli, potom pridáme cukor, vyšľaháme a pridáme aj ostatné žĺtka. Dáme múku s preosiatym kakaom, a jemne vymiešame do jednej konzistencie.
Nachystáme si plech vystlaný papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňoch. Upečené cesto skontrolujeme špáradlom. Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom prekrojíme na dva pláty.
Vanilkový krém:
Žĺtky dobre premiešame, pridáme prosiat múku a potom zriedime s trochou mlieka, pridáme sirup a dobre premiešame. Zbytok mlieka s vanilkovým cukrom uvaríme a nalejeme doň žĺtkovú zmes a za stáleho miešania aby sa múka poriadne premiešala a nevytvorili sa nám hrčky. Nakoniec pridáme maslo a vanilkovú esenciu, nasadíme prehliadnou potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
Kokosový krém:
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Bielka zmiešame s cukrom a vyšľahame nad parou vo vodnom kúpeli. Pozor, bielka sa však nemôžu variť! Potom odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom primiešame v 2 – 3 kusoch pripravené maslo a dáme do mrazničky na 10 minút. Vychladnutý krém vytiahneme a šľahačom ho poriadne vyšľaháme až kým nezíska nadýchanú konzistenciu. Nakoniec vmiešame kokos.
Spájanie:
Prvý plát cesta ľahko polejeme sirupom, rozotrieme kokosový krém a položíme druhý plát cesta, zase ľahko polejeme sirupom a natrieme vanilkový krém. Nakoniec posypeme čokoládovými vločkami. Vložíme do chladničky a po vychladnutí nakrájame na rovnaké kocky.
zdroj: privestesigateste.com
Leave a Reply