Ako uchovať kôpor čerstvý aj niekoľko mesiacov, bez toho aby ste ho museli zamrazovať.

Takto vám vydrží kôpor čerstvý aj niekoľko mesiacov! Geniálny trik, ktorý by mal poznať každý… 

Kôpor voňavý využívali ľudia už v minulosti nielen pri príprave jedál, ale aj na liečebné účely. Čerstvý kôpor alebo aj čaj z neho je priaznivý pri tráviacich ťažkostiach. Posilňuje činnosť žalúdka, zbavuje nevoľnosti, nadúvania, plynatosti a kŕčov. Prospieva aj močovým orgánom, keďže má močopudné účinky. Znižuje krvný tlak a má tiež dezinfekčné účinky. Jeho silu ocenia aj čerstvé mamičky, pretože kôpor podporuje vylučovanie materského mlieka a priaznivo pôsobiť aj na dieťatko.

Okrem toho obsahuje vitamíny A,B,C, kyselinu listovú, železo, vápnik, fosfor, draslík, sodík, horčík, zinok a ďalšie.

Preto sme si pre vás pripravili metódu, pomocou ktorej si budete môcť kôpor uchovať aj niekoľko mesiacov, bez toho aby ste ho museli zamrazovať.

Kôpor si umyte a osušte – nemal by byť mokrý.

Tiež si umyte a vysušte sklenené nádoby, do ktorých budete kôpor ukladať.

Narežte ho na menšie kúsky a vložte do pohárov

Naplnené poháre umiestnite do chladničky.

Týmto spôsobom môžete kôpor skladovať 2-3 mesiace. V prípade potreby iba otvorte nádobu a použite v požadovanom množstve do vášho obľúbeného jedla.

Vyskúšajte: Kôprový ocot

Potrebujete: hrsť vňate kôpru, 0,5 l jablčného octu, citrón alebo zopár listov medovky

Umytú vňať kôpru dajte do fľaštičky, zalejte octom a pridajte trochu nastrúhanej citrónovej kôry alebo zopár lístkov medovky. Fľaštičku uzavrite, uložte na teplé miesto a nechajte macerovať 4 týždne.

Bol tento článok užitočný? Zdieľajte ho so svojou rodinou a priateľmi!

zdroj: somvkusom.ru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*