Ako uchovať kôpor čerstvý niekoľko mesiacov, bez toho aby ste ho museli zamrazovať? Geniálny trik…

Geniálny trik, ktorý by mala poznať každá dobrá gazdinka!

Kôpor voňavý využívali ľudia už v minulosti nielen pri príprave jedál, ale aj na liečebné účely. Čerstvý kôpor alebo aj čaj z neho je priaznivý pri tráviacich ťažkostiach. Posilňuje činnosť žalúdka, zbavuje nevoľnosti, nadúvania, plynatosti a kŕčov. Prospieva aj močovým orgánom, keďže má močopudné účinky. Znižuje krvný tlak a má tiež dezinfekčné účinky. Jeho silu ocenia aj čerstvé mamičky, pretože kôpor podporuje vylučovanie materského mlieka a priaznivo pôsobiť aj na dieťatko.

Okrem toho obsahuje vitamíny A,B,C, kyselinu listovú, železo, vápnik, fosfor, draslík, sodík, horčík, zinok a ďalšie.

Preto sme si pre vás pripravili metódu, pomocou ktorej si budete môcť kôpor uchovať aj niekoľko mesiacov, bez toho aby ste ho museli zamrazovať.

Kôpor si umyte a osušte – nemal by byť mokrý.

Tiež si umyte a vysušte sklenené nádoby, do ktorých budete kôpor ukladať.

reklama

Narežte ho na menšie kúsky a vložte do pohárov

Naplnené poháre umiestnite do chladničky.

Týmto spôsobom môžete kôpor skladovať 2-3 mesiace. V prípade potreby iba otvorte nádobu a použite v požadovanom množstve do vášho obľúbeného jedla.

Vyskúšajte: Kôprový ocot

Potrebujete: hrsť vňate kôpru, 0,5 l jablčného octu, citrón alebo zopár listov medovky

Umytú vňať kôpru dajte do fľaštičky, zalejte octom a pridajte trochu nastrúhanej citrónovej kôry alebo zopár lístkov medovky. Fľaštičku uzavrite, uložte na teplé miesto a nechajte macerovať 4 týždne.

Bol tento článok užitočný? Zdieľajte ho so svojou rodinou a priateľmi!

zdroj: somvkusom.ru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*