Ako zjesť 2 strúčiky cesnaku denne bez zápachu z úst.

Užite si zdravotné výhody cesnaku bez nepríjemného zápachu…

Cesnak je zásobáreň zdravotných výhod, je  známy pre svoje antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. Konzumácia dvoch strúčikov cesnaku denne môže urobiť zázraky pre vaše zdravie, ale mnohých ľudí odrádza silný zápach, ktorý zanecháva na ich dychu a pokožke. Existujú však spôsoby, ako si vychutnať výhody cesnaku bez nepríjemného zápachu. Tu je návod, ako môžete cesnak začleniť do svojej každodennej rutiny bez toho, aby ste sa museli obávať, že zapácha.

1. Zahrňte do varenia cesnak

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako konzumovať cesnak bez silného zápachu, je začleniť ho do varenia. Keď sa cesnak uvarí, štipľavý zápach sa výrazne zníži, vďaka čomu bude prijateľnejší  pre ľudí okolo vás. Mletý alebo pretlačený cesnak môžete pridať do polievok, duseného mäsa, praženice a restovanej zeleniny pre chuťové a aromatické povzbudenie bez prenikavého zápachu.

2. Surový cesnak konzumujte s petržlenovou vňaťou

Ak dávate prednosť konzumácii cesnaku v surovom stave, aby ste maximalizovali jeho zdravotné prínosy, jeho spojenie s petržlenovou vňaťou môže pomôcť neutralizovať zápach. Petržlen je známy svojou schopnosťou osviežiť dych a pôsobiť proti silnému zápachu cesnaku. Môžete nasekať čerstvú petržlenovú  vňať a zmiešať ju s prelisovaným cesnakom, čím vytvoríte chutnú a pach neutralizujúcu polevu na šaláty, pečené mäso alebo grilovanú zeleninu.

3. Používajte cesnakové doplnky bez zápachu.

Pre tých, ktorí sa chcú úplne vyhnúť chuti a vôni surového alebo vareného cesnaku, sú vhodnou alternatívou cesnakové doplnky bez zápachu. Tieto doplnky sú navrhnuté tak, aby poskytovali všetky zdravotné výhody cesnaku  bez silného zápachu. Prichádzajú v rôznych formách, vrátane kapsúl, tabliet a mäkkých gélov, čo uľahčuje ich začlenenie do vašej každodennej rutiny.

4. Skombinujte cesnak s citrónovou šťavou

Citrónová šťava je známa svojou schopnosťou maskovať silné pachy vrátane vône cesnaku. Vytlačenie čerstvej citrónovej šťavy cez pokrmy, ktoré obsahujú cesnak, môže pomôcť minimalizovať pretrvávajúci zápach. Jednoduchý dresing si môžete vytvoriť aj kombináciou cesnaku, citrónovej šťavy a olivového oleja, ktorým pokvapkáte šaláty alebo grilované jedlá pre osviežujúcu a aromatickú chuť.

5. Žuvajte čerstvú petržlenovú vňať alebo lístky mäty

Ak ste skonzumovali cesnak a chcete si rýchlo osviežiť dych, žuvanie čerstvej petržlenovej vňate alebo lístkov mäty môže pomôcť neutralizovať zápach. Tieto bylinky obsahujú chlorofyl, ktorý pôsobí ako prírodný dezodorant a môže pomôcť v boji proti silnému zápachu cesnaku. Mať po ruke zväzok čerstvej petržlenovej vňate alebo mäty môže byť rýchly a účinný spôsob, ako si osviežiť dych po konzumácii cesnaku.

Začlenením týchto tipov do svojej každodennej rutiny si môžete vychutnať neuveriteľné zdravotné výhody cesnaku bez obáv z nepríjemného zápachu. Či už sa rozhodnete variť s cesnakom, konzumovať ho surový s petržlenovou vňaťou alebo sa rozhodnete pre doplnky bez zápachu, existuje veľa spôsobov, ako začleniť cesnak do vášho jedálnička bez strachu, že bude zapáchať. S trochou kreativity a strategických párov môžete využiť silu cesnaku a zároveň zachovať sviežu a príjemnú vôňu vášho dychu a pokožky.

Boli tieto informácie pre vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*