Americký krémeš! Takto ho pečiem pravidelne už roky a nevieme sa ho dojesť, je veľmi chutný a jednoduchý…

Recept na najlepší americký krémeš!

Ingrediencie

  • 7 žĺtkov,
  • 20 dkg cukru,
  • 13 lyžíc vody,
  • 2 lyžice kakaa,
  • 20 dkg polohrubej múky,
  • 1 prášok do pečiva.

Krém:

  • 2 ks. vanilkový puding,
  • 6 dl vody,
  • 7 vaječných bielkov,
  • 10 lyžíc cukru.

Na vrchu:

  • 2,5 dl smotany,
  • čokoládové lupienky.

Príprava

Vyšľahala som 7 žĺtkov s 20 dkg cukru, pridala 13 lyžíc vody, 2 lyžice kakaa, 20 dkg múky, 1 prášok do pečiva, vyliala som do pekáča a piekla pri 180 stupňoch 20 minút.

Kým sa piekla piškóta, pripravila som si krém: 2 ČL. V 6 dl vody som uvarila vanilkový puding, 7 bielkov vyšľahala s 10 lyžicami cukru do tuhej peny a zmiešala s horúcim pudingom, natrela na piškótu a piekla ešte 10-15 minút. Na vychladnutý koláčik som vyšľahala 2,5 dl smotany, natrela a ozdobila hoblinkami čokolády.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*