Krémových pochúťok sa niekedy neviem nabažiť, ak máme chuť na niečo veľmi chutné a sladké, vyskúšajte tento úžasný recept. Tejto krémovej pochúťke sa nedá odolať.
Suroviny:
Cesto:
- 7 žĺtkov
- 3 bielka
- štipka soli
- 200 g cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 10 lyžíc vody
- 2lyžice oleja
Krém:
- 4 bielok
- 7 lyžíc práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
- 5 – 6 dl mlieka.
Vrchol:
- 3 – 4 dl smotana na šľahanie 33%
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 balíček stužovač šľahačky
- strúhaná čokoláda.
Postup:
Tri bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zmiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, a vodu, Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, a pridáme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec opatrne pridáme tuhý a nech a jemne premiešame, tak aby nám sneh nespadol. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180C asi 20 minút.
Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Pudingový prášok zmiešame s trochou mlieka, zvyšok mlieka dáme variť a uvaríme hustú kašu. Do ešte horúceho pudingu primiešame tuhý sneh. Krém vylejeme na horúci plát, zarovnáme a ešte dáme piecť na ďalších 10-15 minút. Potom koláče necháme úplne vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a stužovanom šľahačky do tuha.
Na vychladnutý koláč dáme tuhú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply