Babička pila tento čaj len pri prechladnutí. Na druhý deň sa zobudila bez akýchkoľvek príznakov!

Tento čaj má silné antibakteriálne, protivírusové a protizápalové vlastnosti a účinne pôsobí pri všetkých infekciách dýchacích ciest…

Cibuľový čaj je ideálny na jeseň a zimu. Podporuje imunitu a bojuje proti infekciám. Nie je to mýtus, pretože cibuľa je už dlho známa svojimi zdraviu prospešnými vlastnosťami. Moja stará mama na jej základe pripravila infúziu. Nepamätám si, že by sa niekedy sťažovala na nádchu alebo bolesť hrdla.

Cibuľa je nielen obľúbenou prísadou do jedál, ale aj prírodným zdrojom mnohých látok s liečivými vlastnosťami. Už dávno je známe, že produkty na báze cibule (sirupy, čaje, tinktúry) zmierňujú prejavy prechladnutia. A aj keď nechutí najlepšie, sú mimoriadne účinné. Ako teda pripraviť nápoj, ktorý pomôže v boji proti prechladnutiu? Určite vyskúšajte recept na starý cibuľový čaj.

Prírodný liek na prechladnutie. Cibuľa a jej zdraviu prospešné vlastnosti

Cibuľa a presnejšie cibuľové šupky sú zdrojom kvercetínu , bioaktívnej rastlinnej zlúčeniny s antioxidačnými vlastnosťami. Kvercetín je nevyhnutný pre zdravý rast protilátok, ktoré bojujú proti infekciám. Okrem toho podporuje imunitný systém a liečbu horných dýchacích ciest, vďaka čomu účinne bojuje proti chrípke a nachladnutiu. Navyše zabraňuje doslova všetkým zápalom.

Cibuľa obsahuje aj fytoncídy, ktoré majú antibakteriálne a antivírusové vlastnosti. Pravidelná konzumácia cibule posilňuje imunitný systém, ktorý je kľúčový v boji proti vírusovým infekciám. Cibuľa je tiež bohatým zdrojom vitamínu C, ktorý je známy svojimi vlastnosťami na posilnenie imunity. Vitamín C pomáha telu produkovať biele krvinky, ktoré bojujú s infekciami.

Med  je silné prírodné antibiotikum a tymian je  nenahraditeľný pri infekciách horných a dolných dýchacích ciest

Ďalšou zložkou čaju je tymian , bylina so silnými antibakteriálnymi a protizápalovými vlastnosťami. Jeho esenciálne oleje môžu pomôcť zmierniť kašeľ, nádchu a bolesť hrdla, všetky bežné príznaky bežného prechladnutia. Uvoľňuje aj priedušky, čím uľahčuje dýchanie.

Cibuľový čaj je najlepšie osladiť medom. Med je výborné antibiotikum, ktoré pôsobí proti prvým príznakom prechladnutia. Je to vďaka včelám, ktoré produkujú látky s antibiotickými vlastnosťami, vrátane: glukózooxidáza, apidicín, inhibín a lyzozým. Tieto látky chránia pred škodlivými účinkami mikroorganizmov, pretože ničia a brzdia vývoj baktérií, prvokov a niektorých vírusov.

Cibuľový čaj s tymianom a medom pri prechladnutí (RECEPT)

Ingrediencie:

  • 2 celé cibule aj so šupkami,
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu,
  • 3 lyžičky medu,
  • 1,5 litra vody.

Príprava:

  1. Uvarte vodu.
  2. Vložte do nej tymian a nechajte variť 10 minút.
  3. Nechajte trochu vychladnúť.
  4. Cibuľu umyte a nakrájajte na plátky. Nešúpte ju.
  5. Cibuľu vhoďte do hrnca s čajom a nechajte prikryté pod pokrievkou ešte 10 minút.
  6. Potom čaj sceďte a pridajte med.

Čaj popíjame celý deň počas prechladnutia alebo chrípky.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*